Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Η συμβολή του υπουργείου Αιγαίου στην έρευνα και ανάδειξη του πολιτισμού του Αρχιπελάγους» οργανώνει το υπουργείο Αιγαίου από τις 5 έως τις 7 Απριλίου.
Τριήμερο συνέδριο με θέμα «Η συμβολή του υπουργείου Αιγαίου στην έρευνα και ανάδειξη του πολιτισμού του Αρχιπελάγους» οργανώνει το υπουργείο Αιγαίου από τις 5 έως τις 7 Απριλίου.
Στο συνέδριο θα πάρουν μέρος 50 αρχαιολόγοι, αρχιτέκτονες, γεωλόγοι και παλαιοντολόγοι, οι οποίοι θα παρουσιάσουν την πορεία των έργων που εκτέλεσαν και εκτελούν με τη χρηματοδότηση του υπουργείου.
Πρόκειται για περίπου 80 έργα, ορισμένα από τα οποία έχουν ήδη ολοκληρωθεί και άλλα βρίσκονται σε εξέλιξη. Το πρόγραμμα των εργασιών του συνεδρίου διαρθρώνεται σε πέντε θεματικές ενότητες. Σε αυτές θα παρουσιαστούν -κατά γεωγραφικές περιοχές- οι μελέτες, οι έρευνες και τα αποτελέσματα των έργων που αφορούν στη διαχρονική ιστορία του Αρχιπελάγους, τα έργα ανάδειξης και διαμόρφωσης αρχαιολογικών χώρων, οι ανασκαφικές έρευνες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα που οργανώνονται από Εφορείες Αρχαιοτήτων και μουσεία.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»