75

Στους Αγώνες Καλής Θέλησης τον ερχόμενο Αύγουστο στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας σχεδιάζει να πει το οριστικό «αντίο» ένας από τους σούπερ σταρ του παγκόσμιου στίβου, ο Μάικλ Τζόνσον.

Ο 33χρονος Αμερικανός, από το Χονγκ Κονγκ όπου βρίσκεται αυτό τον καιρό, «αποκάλυψε» τα σχέδιά του: «Έχω καταφέρει ό,τι ήθελα και ονειρευόμουν. Ποτέ δεν επιθυμούσα να είμαι ένας από τους αθλητές που δεν θα έφευγαν από το στίβο την κατάλληλη στιγμή.»


Και η κατάλληλη στιγμή για τον Μάικλ Τζόνσον, τον κάτοχο του παγκόσμιου ρεκόρ σε 200 και 400μ. πλησιάζει. «Μάλλον οι Αγώνες Καλής Θέλησης το καλοκαίρι θα είναι οι τελευταίοι μου. Εκεί θα πω το αντίο στον κόσμο.»


Ο Μάικλ Τζόνσον έγινε ο πρώτος αθλητής που κέρδισε τόσο στα 200 όσο και στα 400μ. σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 1996 στην Ατλάντα. Το 2000 στο Σίδνεϊ κατέβηκε μόνο στα 400μ., όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, όπως και στα 4×400 με την ομάδα των ΗΠΑ.


Συνολικά έχει πάρει στην καριέρα του πέντε Ολυμπιακά χρυσά μετάλλια και εννέα φορές στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press