Μήνυση από το συνθέτη για αμφισβήτηση του έργου του
Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου η δίκη σχετικά με την πατρότητα της μουσικής επένδυσης της θρυλικής σειράς Τζέιμς Μποντ, η οποία αμφισβητήθηκε από την εφημερίδα Sunday Times.
Ξεκίνησε τη Δευτέρα στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου η δίκη σχετικά με την πατρότητα της μουσικής επένδυσης της θρυλικής σειράς Τζέιμς Μποντ, η οποία αμφισβητήθηκε από την εφημερίδα Sunday Times.
Ο Μόντι Νόρμαν, 72 ετών σήμερα και συνθέτης του περίφημου μουσικού θέματος που έντυσε τις ταινίες της κατασκοπικής σειράς ταινιών Τζέιμς Μποντ, κατέθεσε μήνυση εναντίον της εφημερίδας Sunday Times, η οποία σε άρθρο της τον Οκτώβριο του 1997 απέδωσε το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργίας του σάουντρακ της πρώτης ταινίας «Δόκτωρ Νο» στο διάσημο συνθέτη Τζον Μπάρι. Στη συγκεκριμένη ταινία ακούστηκε για πρώτη φορά το γνωστό μουσικό θέμα αλλά, σύμφωνα με το άρθρο της εφημερίδας, δεν φέρεται ο Νόρμαν ως δημιουργός του, παρά μόνο μερικών μελωδιών που ακούγονται στην πρώτη ταινία.
Σύμφωνα με το Reuters, oι εκπρόσωποι του Νόρμαν ισχυρίζονται ότι το συγκεκριμένο άρθρο ζημίωσε τη φήμη του συνθέτη και σπίλωσε το όνομά του, αφού η εφημερίδα τον χαρακτηρίζει ανειλικρινή επειδή λάμβανε τα εύσημα επί 35 χρόνια για μουσική που δεν του ανήκει, ενώ του απέδωσε το χαρακτηρισμό «σχεδόν άγνωστος».
Αν μεγάλωσατε στη δεκαετία του '80, είναι πολύ πιθανόν να έχετε κάποια από αυτά τα 11 χαρακτηριστικά στην προσωπικότητά σας, που σήμερα είναι πιο σπάνια.
Μετά τη θερμή ανταπόκριση του κοινού από την πρώτη παρουσίαση στο Θέατρο Γκλόρια την άνοιξη του 2024, η παράσταση «Αλιγάτορες» επέστρεψε πιο επίκαιρη από ποτέ και μπαίνει στις τελευταίες παραστάσεις.
Το «Toxic» είναι μια παρτίδα σκάκι κεκλεισμένων των θυρών με μοναδικό στόχο την επιβίωση, μια κλειστοφοβική εμπειρία που ανατρέπει τα πάντα, μέχρι το τελευταίο λεπτό.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας