Νέος δίσκος και συναυλία στο Οlympia στο Παρίσι
O Σαλβατόρ Ανταμό, ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του 60, επιχειρεί αυτή την περίοδο μία δυναμική επιστροφή με ένα νέο δίσκο και μία συναυλία που θα δώσει στο περίφημο Οlympia στο Παρίσι.
45
O Σαλβατόρ Ανταμό, ένας από τους πιο εμπορικούς καλλιτέχνες της δεκαετίας του 60, επιχειρεί αυτή την περίοδο μία δυναμική επιστροφή με ένα νέο δίσκο και μία συναυλία που θα δώσει στο περίφημο Οlympia στο Παρίσι.
Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία τη Δευτέρα, ο τίτλος του νέου δίσκου είναι Par les temps qui courent (Aπό το χρόνο που τρέχει) και σε αυτόν περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, ένα τραγούδι για το Κόσοβο.
Ελάχιστες είναι οι φορές που ο Ανταμό τραγούδησε για γεγονότα που περιείχαν πολιτικές αναφορές, μία από αυτές όμως ήταν το τραγούδι «Iνσαλάχ» με θέμα την αραβοϊσραηλινή διένεξη, το οποίο γνώρισε τεράστια επιτυχία. Το κομμάτι που έχει εμπνευστεί από τον πόλεμο του Κοσόβου έχει τίτλο Sale comme la guerre (Βρόμικος σαν τον πόλεμο).
Όπως εξομολογήθηκε ο ίδιος στην εφημερίδα Liberation, «είχα την τύχη να περάσω την εφηβεία μου αμέσως μετά τον πόλεμο. Τότε σκεφτόμασταν ότι πηγαίναμε προς έναν καλύτερο κόσμο. Σήμερα, όμως, δεν έχουμε πλέον δικαίωμα στο ρομαντισμό. Τα παλιά μου τραγούδια είναι αναχρονιστικά.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΔΥΠΑ: Αρχισαν οι αιτήσεις για το επίδομα 750 ευρώ – Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα
- MEGA Stories: Υποκλοπές – Η καταδίκη των 4 και οι αόρατοι εντολείς
- Die Zeit: Συνελήφθη ύποπτος στην Κύπρο που σχεδίαζε τρομοκρατικές επιθέσεις για την Χαμάς
- Παναιτωλικός: Στα χρώματα της ομάδας για τα 100 χρόνια η Γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου (vid)
- Υπόκλιση στη «φωνή της ψυχής μας»: Η συναυλία – αφιέρωμα στον Αντώνη Καλογιάννη συγκίνησε το θέατρο Παλλάς
- Κουτσούμπας: Το εγκληματικό κύκλωμα στον ΟΠΕΚΕΠΕ έδρασε υπό την καθοδήγηση υπουργών της κυβέρνησης



