0

Εγκαινιάζεται σήμερα, Σάββατο, στις 20:00 στο Γενικό Προξενείο της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας (Νικολάου Μάνου 12) στη συμπρωτεύουσα η έκθεση φωτογραφίας του Βούλγαρου καλλιτέχνη Ιλιάν Ιλίεφ, με τίτλο «Να πας στο Αγιον Όρος».

Η έκθεση περιλαμβάνει εικόνες από το Αγιον Όρος, «που τραβήχτηκαν με μία μοναδική προσέγγιση» από τον καλλιτέχνη, όπως επισημαίνεται σε έκδοση που συνοδεύει την έκθεση.


Ο καλλιτέχνης επιχειρεί να αποτυπώσει με το φακό του την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Αθω, εγχείρημα ιδιαίτερα φιλόδοξο, καθώς, όπως αναφέρεται στο έντυπο, «είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς την αγιορείτικη ατμόσφαιρα και ακόμη πιο δύσκολο να εξιστορήσει αυτό το θησαυροφυλάκιο καλλιτεχνικών αξιών, θρησκευτικής επιμέλειας και ασκητικού πνεύματος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ