Ένα εκατομμύριο άνθρωποι στην παρέλαση του Mardi Gras
Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν τη Νέα Ορλεάνη, όπου χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε μία από τις πλέον πολυπληθείς υπαίθριες εκδηλώσεις του κόσμου. Η γιορτή (ή πιο σωστά το πανηγύρι) Mardi Gras υπολογίζεται ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονταν σε κάθε άλλο παρά... νηφάλια κατάσταση.
Χιλιάδες επισκέπτες κατέκλυσαν τη Νέα Ορλεάνη, όπου χθες, Τρίτη, πραγματοποιήθηκε μία από τις πλέον πολυπληθείς υπαίθριες εκδηλώσεις του κόσμου. Η γιορτή (ή πιο σωστά το πανηγύρι) Mardi Gras υπολογίζεται ότι συγκέντρωσε πάνω από 1.000.000 ανθρώπους, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονταν σε κάθε άλλο παρά… νηφάλια κατάσταση.
Ένα πολύχρωμο, ετερόκλητο -σε κάποιες περιπτώσεις και ημίγυμνο- πλήθος, αποτελούμενο από τουρίστες, οικογένειες με παιδάκια, μεταμφιεσμένους με τολμηρή περιβολή (ή χωρίς… περιβολή) και παρελαύνουσες μπάντες των φημισμένων κλαμπ της πόλης πλημμύρισαν το γαλλικό καρτιέ της Νέας Ορλεάνης, όπου στήθηκε ένα ολονύκτιο πάρτι με το οποίο ολοκληρώθηκε η περίοδος του καρναβαλιού. Πολλές και ευρηματικές οι μεταμφιέσεις, το δημοφιλέστερο θέμα όμως φέτος ήταν οι προεδρικές εκλογές.
Το ολονύκτιο πάρτι του Mardi Gras ή Fat Tuesday, όπως αποκαλείται, αποτελεί την κορύφωση της καρναβαλικής περιόδου στη Νέα Ορλεάνη, η οποία ξεκινά στις 6 Ιανουαρίου.
Φέτος η γιορτή σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, αν κρίνει κανείς από το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης να παραπατούν από την εξάντληση και την υπερκατανάλωση αλκοόλ και να παρακαλούν για ένα κρεβάτι, καθώς τα ξενοδοχεία δεν επαρκούσαν για να φιλοξενήσουν τους επισκέπτες που κατέκλυσαν την πόλη.
Το ξεσάλωμα πάντως έγινε χωρίς επεισόδια, καθώς η αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερα… παρατράγουδα και έτσι, παρά την κοσμοπλημμύρα, δεν πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.