
Μηνύει σύλλογο ανδρών του Τeatre del Liceu
Η διάσημη Καταλανή σοπράνο Μονσερά Καμπαγέ κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός συλλόγου με μέλη μόνο άνδρες, ο οποίος εδρεύει στο Τeatre del Liceu της Βαρκελώνης, επειδή δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν στους κόλπους του οι ενδιαφερόμενες γυναίκες.
69
Η διάσημη Καταλανή σοπράνο Μονσερά Καμπαγέ κατέθεσε μήνυση εναντίον ενός συλλόγου με μέλη μόνο άνδρες, ο οποίος εδρεύει στο Τeatre del Liceu της Βαρκελώνης, επειδή δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν στους κόλπους του οι ενδιαφερόμενες γυναίκες.
Ο κύκλος αυτός, με πολιτιστική και κοινωνική δραστηριότητα, απαγορεύει ρητά την ιδιότητα του μέλους σε γυναίκες. Η Καμπαγέ κατέθεσε μήνυση αντιδρώντας σε αυτή την τακτική. Ο σύλλογος έχει ιδρυθεί το 1847, τιτλοφορείται El Circulo Del Liceo και περιλαμβάνει μερικούς από τους ισχυρότερους και πλουσιότερους άνδρες της Βαρκελώνης.
Σύμφωνα με το BBC, πρόκειται να τεθεί υπό ψηφοφορία η επιθυμία της Καμπαγέ να εισχωρήσει στον κύκλο, στην έδρα του οποίου η καλλιτέχνιδα έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές, δίνοντας μερικές από τις πιο πετυχημένες εμφανίσεις της και κάνοντας πολύ συχνά πρόβες για τις παραστάσεις της, οι οποίες ξεπερνούν τις 100 τα τελευταία 30 χρόνια. Μάλιστα, προσέφερε το ποσό των 40.000 στερλινών (περίπου 21,8 εκατ. δραχμές) για τη συντήρηση και τη βελτίωση των εσωτερικών χώρων της όπερας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Θεσσαλονίκη: Απορρίφθηκε το αίτημα δημοψηφίσματος για τη ΔΕΘ από το Δημοτικό Συμβούλιο
- Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ήρε τις κυρώσεις σε βάρος της Ροδρίγκες
- Το συγκλονιστικό «αντίο» του Λάκη Λαζόπουλου στη Μαρινέλλα – «Είναι από τις μεγάλες γυναίκες των καιρών μας»
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ενατη πιο ακριβή σε όλο τον κόσμο
- Γιορτή σήμερα 2 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 02.04.2026]





