«Γιάννης Ρίτσος του απείρου εραστής» είναι ο τίτλος του δίσκου - αφιερώματος που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στον οποίον ο ποιητής ακούγεται να απαγγέλλει ποιήματά του. Η απαγγελία του Ρίτσου συνοδεύεται από μουσικά θέματα, επιλεγμένα από το Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έγραψε και νέες μελωδίες ειδικά για το δίσκο αυτό.
«Γιάννης Ρίτσος του απείρου εραστής» είναι ο τίτλος του δίσκου – αφιερώματος που κυκλοφόρησε πρόσφατα και στον οποίον ο ποιητής ακούγεται να απαγγέλλει ποιήματά του. Η απαγγελία του Ρίτσου συνοδεύεται από μουσικά θέματα, επιλεγμένα από το Θάνο Μικρούτσικο, ο οποίος έγραψε και νέες μελωδίες ειδικά για το δίσκο αυτό.
Όπως αναφέρει Η Καθημερινή την Παρασκευή, ο Θάνος Μικρούτσικος ερμηνεύει στο πιάνο το θέμα της εισαγωγής. Στο δίσκο έχουν ενταχθεί επίσης και κομμάτια από τα έργα «Καντάτα για την Μακρόνησο» και «Επιστροφή της Ελένης» που είχε γράψει ο συνθέτης πάνω σε ποίηση του Ρίτσου.
«Θαυμάζω ιδιαίτερα την ποίησή του, τη στάση και το ήθος του. Από όλους τους σπουδαίους ανθρώπους που γνώρισα, δάσκαλό μου θεωρώ το Γιάννη Ρίτσο» σημειώνει στο εκτεταμένο φυλλάδιο που συνοδεύει το δίσκο ο Θάνος Μικρούτσικος, ο οποίος επιμελήθηκε συνολικά την έκδοσή του.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.