«Ένα καπέλο από ψάθα Ιταλίας»
To «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Νίνο Ρότα παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή, σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και μουσική Μίλτου Λογιάδη.
To «Καπέλο από ψάθα Ιταλίας» του Νίνο Ρότα παρουσιάζεται σήμερα, Κυριακή, σε πανελλήνια πρεμιέρα στην Εθνική Λυρική Σκηνή (ΕΛΣ). Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Γιάννη Ιορδανίδη και μουσική Μίλτου Λογιάδη.
Η υπόθεση της παράστασης βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Ευγένιου Λαμπίς. Όπως αναφέρει η Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, ο δημιουργός του έργου το έχει χαρακτηρίσει «μουσική φάρσα», στην οποία τον πρώτο λόγο έχει η μελωδία.
Τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Γιώργου Πάτσα, η διεύθυνση της χορωδίας της Φανής Παλαμίδη και η χορογραφία του Ισίδωρου Σιδέρη.
Το ρόλο του βασικού ήρωα, του Φαντινάρ, θα ερμηνεύσουν διαδοχικά οι Γουίλιαμ Ματεούσι και Κωνσταντίνος Παλιατσάρας, του Ντονακούρ ο Σέργιος Καλαμπάκος, του Μποπερτουί ο Γιάννης Γιαννίσης και ο Δημήτρης Κασιούμης, του Βεζινέ ο Σώτος Παπούλκας, της βαρόνης Ντι Σαμπινί η Μαρίνα Κρίλοβιτς και η Λυδία Αγγελοπούλου. Συμμετέχουν, επίσης, οι Κύρος Πατσαλίδης, Αρης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Μηλιοπούλου και Συρανούς Τσαλικιάν.
Η παράσταση αρχίζει στις 19:00 και θα επαναληφθεί επίσης στις 20, 21, 23, 24, 25 και 28 Φεβρουαρίου.
- Βουλή: Προκλητικός Βαλτογιάννης αναφέρθηκε στη χούντα – Άμεση αντίδραση και δηλώσεις καταδίκης
- Υπερθέαμα: Όλα τα γκολ της 7ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League (vids)
- Νιούκαστλ – Αϊντχόφεν 3-0: Για 8άδα οι Άγγλοι, θετικό αποτέλεσμα για τον Ολυμπιακό (vid)
- Τουρκία: Ελεύθερος ο Γάλλος δημοσιογράφος που συνελήφθη σε φιλοκουρδική διαδήλωση
- Η βαθμολογία της League Phase του Champions League μετά την 7η αγωνιστική (pic)
- Τσέλσι – Πάφος 1-0: «Μπλε» για απευθείας πρόκριση και «δώρο» στον Ολυμπιακό


