45

Η έκτη διοργάνωση του τριήμερου μουσικού και χορευτικού φεστιβάλ WOMADelaide (World Of Music Arts and Dances) πρόκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο (16 – 18/2) στην Αδελαΐδα της Αυστραλίας. Στο φεστιβάλ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Βοτανικό Κήπο της πόλης, αντιπροσωπεύονται περισσότερες από 20 χώρες.

Όπως μετέδωσε το CNN τη Δευτέρα, στη σημαντική αυτή μουσική συνάντηση, η οποία δοργανώθηκε για πρώτη φορά το 1992, θα δώσουν το «παρών» καλλιτέχνες από τη Νιγηρία, την Κούβα, το Ισραήλ, τη Νότιο Αφρική, την Ισπανία, την Αρμενία, τη Ζιμπάμπουε, το Ιράν και αρκετές άλλες χώρες.


Στις πέντε σκηνές που θα στηθούν για τις ανάγκες του φεστιβάλ θα εμφανιστούν, μεταξύ άλλων, ο Ρίτσαρντ Τόμσον (Βρετανία), το πολυεθνικό συγκρότημα Αfro Celt Sound System, η Μπάρμπαρα Λούνα (Αργεντινή), ο Τζίμι Λιτλ (Αυστραλία), το κουβανέζικο συγκρότημα Sierra Maestra κ.ά.


Το φεστιβάλ πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και στην προηγούμενη διοργάνωσή του, το 1999, προσέλκυσε περίπου 65.000 επισκέπτες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ