43

Με μία ακόμα διάκριση, ιδιαίτερα ξεχωριστή, πρόκειται να τιμηθεί ο Αντονι Χόπκινς που επελέγη από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ ως «ο άνδρας της χρονιάς». Ο βαρύγδουπος τίτλος συνοδεύεται από ένα… καθόλου βαρύγδουπο βραβείο, γνωστό και ως «Πιάτο της πουτίγκας». Με τον τίτλο της «Γυναίκας της χρονιάς» θα τιμηθεί η Ντρου Μπάριμορ, η οποία θα παραλάβει τη δική της… μερίδα στις 8 Φεβρουαρίου.

Η τελετή απονομής του «Πιάτου της πουτίγκας» στον Αντονι Χόπκινς θα πραγματοποιηθεί στις 15 Φεβρουαρίου και στο πρόγραμμά της περιλαμβάνεται η διακωμώδηση του βραβευθέντος για το ρόλο του Χάνιμπαλ Λέκτερ στην ταινία «Η σιωπή των αμνών».


Τα βραβεία αυτά απονέμονται κάθε χρόνο από την «ανίερη» λέσχη Hasty Pudding Theatricals του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ σε ανθρώπους της show biz, οι οποίοι «επηρέασαν μόνιμα και εντυπωσιακά το κόσμο του θεάματος», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του πανεπιστημίου.


Με το ίδιο βραβείο έχουν τιμηθεί παλιότερα η Κάθριν Χέμπορν, η Σούζαν Σάραντον, η Τζούλια Ρόμπερτς, ο Πολ Νιούμαν, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο και ο Χάρισον Φορντ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ