69

Κλήρος και λαός της Αυστραλίας διαμαρτύρονται έντονα για το θεατρικό έργο Corpus Christi, το οποίο παρουσιάζεται αυτή την εποχή στο θέατρο Athenaeum της Μελβούρνης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ομοφυλόφιλων. Το έργο παρουσιάζει το Χριστό ως ομοφυλόφιλο, γεγονός που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων από τους ηγέτες των χριστιανικών εκκλησιών και μεγάλη μερίδα του αυστραλιανού λαού.

Με επιστολή τους στην εφημερίδα The Age, ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, ο πρόεδρος της Λουθηρανής Εκκλησίας Βικτόριας και Τασμανίας δρ. Ντέιβιντ Στολντζ, ο επίσκοπος της Πρεσβυτεριανής Εκκλησίας της Βικτόριας Πίτερ Φίλιπς, και ο Αρχιεπίσκοπος της Καθολικής Εκκλησίας Μελβούρνης Τζορτζ Πελ χαρακτηρίζουν το έργο «βλάσφημο» και καλούν την κυβέρνηση Μπρακς «να διακόψει τη χρηματοδότηση του έργου».


Στη σύντομη επιστολή τους οι προκαθήμενοι των εκκλησιών τονίζουν τα εξής:
«Η παραγωγή του θεατρικού έργου Corpus Christi στο Athenaeum Theatre, στο πλαίσιο του φεστιβάλ τεχνών Midusmma (φεστιβάλ ομοφυλόφιλων), είναι προσβλητική για όλους τους ανθρώπους με θρησκευτική ευαισθησία».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ