Βρετανικό περιοδικό ασκεί κριτική στο Φεστιβάλ Kινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Το 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό, όμως στο τεύχος Ιανουαρίου του έγκυρου βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Sight and Sound υπάρχει εκτενές άρθρο, στο οποίο επισημαίνονται οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι αδυναμίες του φεστιβάλ.
Το 41ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης έχει τελειώσει εδώ και αρκετό καιρό, όμως στο τεύχος Ιανουαρίου του έγκυρου βρετανικού κινηματογραφικού περιοδικού Sight and Sound υπάρχει εκτενές άρθρο, στο οποίο επισημαίνονται οι ιδιαιτερότητες αλλά και οι αδυναμίες του φεστιβάλ.
Το περιοδικό κάνει αναφορά στην καθυστερημένη χρονικά πραγματοποίησή του, γεγονός που καθιστά αδύνατη την παρουσίαση ταινιών σε πρώτη προβολή, αφού ήδη έχουν προηγηθεί φεστιβάλ ανάλογης εμβέλειας, όπως αυτά του Λονδίνου και του Τόκιο.
Στο μεγαλύτερο μέρος του άρθρου γίνεται ειδική μνεία στον πρόεδρο του φετινού φεστιβάλ, Θόδωρο Αγγελόπουλο, και παρατίθεται η άποψη που αυτός κατέθεσε σε συνέντευξη Τύπου ότι «δεν με τιμά το φεστιβάλ, εγώ το τιμώ». Παρά ταύτα, αναφέρεται ότι ο Αγγελόπουλος «είναι ο μοναδικός Έλληνας δημιουργός που μπορεί να υπολογίζει σε διεθνή απήχηση».
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το περιοδικό ασκεί κριτική και στις ταινίες ελληνικής παραγωγής, καταδικάζοντας το σύνολο των ελληνικών ταινιών με το χαρακτηρισμό «δευτεροκλασάτες κωμωδίες που απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό».
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.