Το «Βασικό Ένστικτο 2» ίσως τελικά να μη γυριστεί ποτέ, καθώς οι παραγωγοί της ταινίας δυσκολεύονται να βρουν ποιος είναι ο κατάλληλος ηθοποιός για να πρωταγωνιστήσει δίπλα στη Σάρον Στόουν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Νew York Daily News, τα γυρίσματα επρόκειτο να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να καθυστερήσουν, εάν... βέβαια τελικά πραγματοποιηθούν.
Το «Βασικό Ένστικτο 2» ίσως τελικά να μη γυριστεί ποτέ, καθώς οι παραγωγοί της ταινίας δυσκολεύονται να βρουν ποιος είναι ο κατάλληλος ηθοποιός για να πρωταγωνιστήσει δίπλα στη Σάρον Στόουν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα Νew York Daily News, τα γυρίσματα επρόκειτο να ξεκινήσουν το Φεβρουάριο ή το Μάρτιο, αλλά μάλλον θα χρειαστεί να καθυστερήσουν, εάν… βέβαια τελικά πραγματοποιηθούν.
Η Στόουν βέβαια φροντίζει να γυμνάζεται για να διατηρήσει τη φόρμα της, προκειμένου να ενσαρκώσει εκ νέου την προκλητική ηρωίδα της ταινίας, Κάθριν Τρέιμελ.
Όπως ανακοινώθηκε η αμοιβή της ανέρχεται σε 15 εκατομμύρια δολάρια (περίπου 5,2 δισ. δραχμές). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμοιβή που έχει πάρει ποτέ η διάσημη ηθοποιός για τη συμμετοχή της σε κάποια ταινία.
Τη σκηνοθεσία του «Βασικού Ενστίκτου Νο 2» έχει αναλάβει ο Καναδός σκηνοθέτης Ντέιβιντ Κρόνεμπεργκ, καθώς ο Πολ Βερχόφεν, σκηνοθέτης του ιδιαίτερα επιτυχημένου πρώτου μέρους, είχε διαχωρίσει τη θέση του, δηλώνοντας -ήδη από τον Αύγουστο- ότι διατηρεί πολλές αμφιβολίες για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει συνέχεια στην ταινία.
«Εκτός από τις δυσκολίες που διαβλέπω σε ό,τι αφορά το σενάριο, δεν μπορώ να είμαι σίγουρος ότι το δεύτερο μέρος θα ξεπεράσει ή τουλάχιστον θα ισοσκελίσει την επιτυχία του πρώτου μέρους» είχε δηλώσει ο Βερχόφεν.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.