Για λογοκρισία κατηγορείται ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η εταιρεία του, Dreamworks
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ κατηγορείται ότι παρακωλύει την ευρεία κυκλοφορία της ταινίας The Everlasting Piece, η οποία γυρίστηκε στο Μπέλφαστ το περασμένο καλοκαίρι και περιέχει αναφορές στον πολιτικό και θρησκευτικό διχασμό των Ιρλανδών. Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας είναι η Dreamworks, η οποία ανήκει στο τρίο Σπίλμπεργκ - Κάτσενμπεργκ - Γκέφεν.
69
Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ κατηγορείται ότι παρακωλύει την ευρεία κυκλοφορία της ταινίας The Everlasting Piece, η οποία γυρίστηκε στο Μπέλφαστ το περασμένο καλοκαίρι και περιέχει αναφορές στον πολιτικό και θρησκευτικό διχασμό των Ιρλανδών. Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας είναι η Dreamworks, η οποία ανήκει στο τρίο Σπίλμπεργκ – Κάτσενμπεργκ – Γκέφεν.
Όπως αναφέρει το BBC, η ταινία κυκλοφόρησε μόνο σε οκτώ αμερικανικούς κινηματογράφους την περίοδο των Χριστουγέννων, αν και είχε προγραμματιστεί να προβληθεί σε 750 κινηματογράφους σε όλην τη χώρα. Ακόμη, ο σκηνοθέτης της ταινίας Μπάρι Λέβινσον («Ο Ανθρωπος της Βροχής») υποχρεώθηκε να περικόψει κάποιες σκηνές με πολιτικές αναφορές. Ο περιορισμός των προβολών έγινε τρεις εβδομάδες πριν από την κυκλοφορία της ταινίας και με πρωτοβουλία της διεύθυνσης της Dreamworks.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ο Σπίλμπεργκ -ο οποίος πιστεύεται πως βρίσκεται πίσω από την παρακώλυση της κυκλοφορίας της ταινίας- με την κίνησή του αυτή προσπαθεί να αποφύγει τη ρήξη με το βρετανικό κράτος, εξαιτίας του λεπτού θέματος με το οποίο καταπιάνεται το φιλμ. Εξάλλου, η Βρετανία πρόκειται σύντομα να τιμήσει το σκηνοθέτη, απονέμοντάς του τον τίτλο του ιππότη.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Στίβεν Σπίλμπεργκ και η παρέα του κατηγορούνται από τον Τύπο για προπαγάνδα. Τον περασμένο Οκτώβριο, παραμονές των αμερικανικών εκλογών, ο ηθοποιός Γκάρι Όλντμαν κατηγόρησε την Dreamworks -παραγωγό εταιρεία της ταινίας The Contender, στην οποία πρωταγωνιστούσε- ότι η τελική εκδοχή του φιλμ κάνει προπαγάνδα υπέρ των Δημοκρατικών, ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι οι Σπίλμπεργκ, Κάτσενμπεργκ και Γκέφεν είναι σταυροφόροι της παράταξης.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κακοκαιρία: Ποιοι δρόμοι παραμένουν κλειστοί στην Αττική
- Η «ανάπτυξη» του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν μπορεί να συγκαλύψει τον πραγματικό οικονομικό και κοινωνικό μαρασμό της χώρας
- Επιστροφή στην ευρωπαϊκή «δράση» για Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ
- Ήθελα να του ρίξω γροθιά στο πρόσωπο: Η περίεργη χημεία των Μάθιου ΜακΚόναχι και Γούντι Χάρελσον στο True Detective
- Super Technologies: Μια επένδυση-σταθμός που αλλάζει τον χάρτη του iGaming στην Ελλάδα
- Ιδεολογία και πραγματικότητα στην εξωτερική πολιτική του Ντόναλντ Τραμπ





