Σάββατο 04 Απριλίου 2026
weather-icon 15o
Ο αγώνας θα συνεχιστεί, βεβαιώνει η Τζιχάντ – Ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Γάζα

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, βεβαιώνει η Τζιχάντ – Ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στη Γάζα

Η ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς την Πέμπτη στη Λωρίδα της Γάζας. Τόσο οι απειλές των εξτρεμιστικών οργανώσεων για συνέχιση του ιερού πολέμου όσο και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η πλειονότητα των Ισραηλινών αντιτίθεται στους όρους της πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, τορπιλίζουν τις απέλπιδες προσπάθειες του Μπιλ Κλίντον για ειρήνη στη Μέση Ανατολή προτού εκπνεύσει η προεδρική θητεία του.

62

Η ισλαμική οργάνωση Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε δύο Ισραηλινούς την Πέμπτη στη Λωρίδα της Γάζας. Τόσο οι απειλές των εξτρεμιστικών οργανώσεων για συνέχιση του ιερού πολέμου όσο και οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η πλειονότητα των Ισραηλινών αντιτίθεται στους όρους της πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας, τορπιλίζουν τις απέλπιδες προσπάθειες του Μπιλ Κλίντον για ειρήνη στη Μέση Ανατολή προτού εκπνεύσει η προεδρική θητεία του.

«Οι ηρωικοί αγωνιστές μας προκάλεσαν με τηλεχειρισμό την έκρηξη της βάρους 53 κιλών βόμβας, την ώρα που επτά άνδρες της σιωνιστικής δύναμης έβγαιναν από τα αυτοκίνητά τους» αναφέρεται στην ανακοίνωση που έστειλε με φαξ η οργάνωση Τζιχάντ σε ξένο ειδησεογραφικό πρακτορείο στη Βηρυτό την Παρασκευή.


«Όλα τα μέλη της ισραηλινής δύναμης σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν, και με τη βοήθεια του Αλλάχ οι αγωνιστές μας επέστρεψαν με ασφάλεια στη βάση τους. Οι ηγέτες του εχθρού πρέπει να αναμένουν μεγαλύτερα αντίποινα για το αίμα των μαρτύρων μας. Ο Ιερός Πόλεμος που διεξάγουμε θα συνεχιστεί» καταλήγει το απειλητικό ανακοινωθέν της Τζιχάντ.


Κατά τη χθεσινή επίθεση κοντά στο μεθοριακό πέρασμα Σούφα στη Λωρίδα της Γάζας σκοτώθηκαν δύο Ισραηλινοί -ένας στρατιώτης και ένας πυροτεχνουργός- και τουλάχιστον άλλοι δύο τραυματίστηκαν. Νωρίτερα την Πέμπτη, δύο αυτοσχέδιες βόμβες είχαν εκραγεί σε λεωφορείο του Τελ – Αβίβ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 14 άνθρωποι.


Στα έκτροπα της Παρασκευής, εννέα Παλαιστίνιοι, που προηγουμένως ενεπλάκησαν στον καθημερινό πλέον πετροπόλεμο, τραυματίστηκαν στη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης από πυρά Ισραηλινών. Ανταλλαγή πυροβολισμών σημειώθηκε και στο πέρασμα Ερέζ στη Λωρίδα της Γάζας, με αποτέλεσμα να βρει το θάνατο ένας Παλαιστίνιος αστυνομικός.


Στην πόλη Ναμπλούς, εξάλλου, περίπου 6.000 υποστηρικτές της άλλης εξτρεμιστικής οργάνωσης των ισλαμιστών, Χαμάς, συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν να κηρυχθεί ιερός πόλεμος εναντίον του Ισραήλ. Η ατμόσφαιρα ήταν εκρηκτική, ενώ άνδρες με κουκούλες πυροβολούσαν στον αέρα με αυτόματα όπλα.


«Όχι» στην αμερικανική πρόταση, λένε οι περισσότεροι Ισραηλινοί


Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ινστιτούτου Gallup που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Maariv την Παρασκευή, το 56% των Ισραηλινών αντιτίθεται στο ενδεχόμενο σύναψης ειρηνευτικής συμφωνίας που θα βασίζεται στις πρόσφατες προτάσεις του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου Μπιλ Κλίντον.


Μόνο το 38% των ερωτηθέντων υποστηρίζει τη νέα αμερικανική πρωτοβουλία. Η ίδια σφυγμομέτρηση φανερώνει ότι το 45% των πολιτών υποστηρίζει για πρωθυπουργό τον ηγέτη της δεξιάς αντιπολίτευσης, Αριέλ Σαρόν, ενώ το 24% τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Εχούντ Μπαράκ.


Σε αυτό το κλίμα, κυβερνητικές πηγές του Ισραήλ, τις οποίες επικαλέστηκε την Παρασκευή ο ραδιοφωνικός σταθμός του ισραηλινού στρατού, αναφέρουν ότι οι πιθανότητες για συνάντηση του Μπαράκ με τον Γιασέρ Αραφάτ τις επόμενες ημέρες είναι μικρές.


Ο Εχούντ Μπαράκ μάλιστα φέρεται να δήλωσε ότι κανένα νόημα δεν θα έχει μία συνάντηση με τον Παλαιστίνιο ηγέτη από τη στιγμή που ο τελευταίος δεν δίνει θετική απάντηση στον Κλίντον για τις προτάσεις που διατύπωσε.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,Reuters

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Απριλίου 2026
Απόρρητο