
Ξεκίνησε η έκθεση Robodex στην Ιαπωνία
Στην Ιαπωνία (πού αλλού;) ξεκίνησε την Παρασκευή η Robodex, η πρώτη έκθεση ανθρωποειδών ρομπότ, δηλαδή ρομπότ που είναι σχεδιασμένα να εκτελούν ανθρώπινες κινήσεις. Η έκθεση διοργανώθηκε με βάση μια ιδέα του Τοσιτάντα Ντόι, προέδρου του τμήματος Digital Creatures Laboratory της εταιρείας Sony, από την οποία δημιουργήθηκε το γνωστό σκυλάκι Aibo.
65
Στην Ιαπωνία (πού αλλού;) ξεκίνησε την Παρασκευή η Robodex, η πρώτη έκθεση ανθρωποειδών ρομπότ, δηλαδή ρομπότ που είναι σχεδιασμένα να εκτελούν ανθρώπινες κινήσεις. Η έκθεση διοργανώθηκε με βάση μια ιδέα του Τοσιτάντα Ντόι, προέδρου του τμήματος Digital Creatures Laboratory της εταιρείας Sony, από την οποία δημιουργήθηκε το γνωστό σκυλάκι Aibo.
Ωστόσο, το ενδιαφέρον των επισκεπτών δεν κέρδισαν ο Aibo και το «αδελφάκι» του δεύτερης γενιάς αλλά μάλλον τα ανθρωποειδή ρομπότ, όπως μετέδωσε το Infoworld. Η Sony έκανε επίδειξη του νέου ρομπότ της SDR-3 (Sony Dream Robot), το οποίο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό την περασμένη Τετάρτη.
Το μοντέλο SDR-3 μπορεί να εκτελεί μεγάλη ποικιλία κινήσεων, όπως βάδισμα, αλλαγή κατεύθυνσης, ισορροπία στο ένα πόδι, χορό. Στην έκθεση κλώτσησε μια μπάλα ακολουθώντας φωνητική εντολή του χειριστή του.
Η Honda παρουσίασε ένα ρομπότ με ύψος 1,2 μέτρα και βάρος 46 κιλά. Το ρομπότ που ονομάζεται ASIMO είναι ήδη δεύτερης γενιάς και μπορεί να εκτελέσει κινήσεις με πολύ πιο φυσικό τρόπο από τον «πρόγονό» του.
Η μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας NTT DoCoMo επέδειξε το Tmsuk 4, το οποίο κατασκευάστηκε από την Tmsuk Communication Technology και κατευθύνεται ασύρματα από κονσόλα που κρατά ο χρήστης. Το Tmsuk μιμείται τις κινήσεις που κάνει ο χειριστής της κονσόλας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε επικίνδυνες κατασκευαστικές εργασίες.
Εκτός από τα ανθρωποειδή ρομπότ, παρουσιάστηκαν και άλλα, όπως το Aquaroid της εταιρείας Tanaka, ένα είδος ρομποτικής τσούχτρας που κολυμπά. Η εταιρεία Bandai επέδειξε το ρομποτικό της γατάκι, και το Πανεπιστήμιο του Τόκιο το Face Robot, ένα μηχάνημα που μιμείται με ρεαλιστικό τρόπο τις κινήσεις του ανθρώπινου προσώπου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Το μεγαλύτερο «αν» της δεκαετίας
- Η Κάιλι Τζένερ συνήθιζε να πίνει «πολύ χόρτο»
- «Να το ζήσω έστω και μία μέρα σαν προπονητής» – Τι είπε ο Μπαρτζώκας για την «ερυθρόλευκη πολιτεία»
- Aεροπορικές εταιρείες εξετάζουν ακύρωση πτήσεων – Οι ουρανοί «ακρίβυναν» λόγω πολέμου
- Το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας το τηλεοπτικό μήνυμα Μητσοτάκη για το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
- Ανδρουλάκης για την 200ή επέτειο της Εξόδου του Μεσολογγίου: «Σήμερα τιμούμε τους ήρωές μας»



