Σφοδρό «κατηγορώ» του Τζορτζ Μάικλ εναντίον της μουσικής βιομηχανίας
Σφοδρή επίθεση εναντίον της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας εξαπέλυσε ο κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνης Τζορτζ Μάικλ, κατηγορώντας την για την έντονη τάση της να προωθεί «χαριτωμένα πιτσιρίκια». Αυτό, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, έχει αποτέλεσμα την πτώση στις πωλήσεις ποιοτικών δίσκων.
Σφοδρή επίθεση εναντίον της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας εξαπέλυσε ο κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνης Τζορτζ Μάικλ, κατηγορώντας την για την έντονη τάση της να προωθεί «χαριτωμένα πιτσιρίκια». Αυτό, σύμφωνα με τον καλλιτέχνη, έχει αποτέλεσμα την πτώση στις πωλήσεις ποιοτικών δίσκων.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα Sunday Times, ο Τζορτζ Μάικλ επέρριψε ευθύνες στους επικεφαλής της μουσικής βιομηχανίας, επειδή αγνοούν τους ταλαντούχους μουσικούς και προωθούν συγκροτήματα τα οποία απαρτίζονται από «σχολιαρόπαιδα». «Οι διευθύνοντες εδώ και δεκαπέντε χρόνια κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους και έως τώρα τα έχουν πάει μια χαρά. Με το να αδιαφορούν για τα πραγματικά ταλέντα και να προτιμούν πιτσιρίκια στερούν από τη χώρα ένα από τα ισχυρότερα ατού της» προσθέτει.
Σημειώνεται ότι ο Τζορτζ Μάικλ πρόσφατα απέκτησε το πιάνο, στο οποίο ο Τζον Λένον συνέθεσε το θρυλικό Imagine, επειδή πιστεύει ότι αποτελεί σύμβολο μιας κορυφαίας στιγμής της ποπ κουλτούρας. «Ήταν μια εποχή που οι άνθρωποι είχαν ίσως την αφελή αλλά γνήσια πεποίθηση ότι μπορούσαν να αλλάξουν τον κόσμο με τη μουσική και την πίστη τους. Μπορεί να έπιναν, να ήταν ατημέλητοι, ωστόσο δημιούργησαν υπέροχη και καταπληκτική μουσική» δηλώνει ο καλλιτέχνης.
Εξέφρασε, τέλος, τη λύπη του για το γεγονός ότι γεννήθηκε πολύ αργά, με αποτέλεσμα να μη συγκαταλέγεται σε εκείνη τη γενιά των μουσικών που δημιούργησε τις καλύτερες συνθέσεις του κόσμου.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.