63

Στον αποκλεισμό του Φιλ Μπαμπ και του Μαρκ Κένεντι από την εθνική ομάδα της Ιρλανδίας προχώρησε το μεσημέρι της Τρίτης ο ομοσπονδιακός προπονητής Μικ ΜακΑρθι, κατόπιν συνεννόησης με την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας του. Οι δύο ποδοσφαιριστές στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, το πρωί της Τρίτης, έπειτα από το επεισόδιο που είχαν με αστυνομικό, δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την αποστολή για τον αγώνα της Τετάρτης με την Ολλανδία.

Είναι προσωπική μου απόφαση, την οποία στηρίζει η ποδοσφαιρική μας ομοσπονδία ανακοίνωσε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε ο ΜακΑρθι, και συνέχισε: Κανείς από αυτούς τους δύο δεν πρόκειται να ταξιδέψει στην Ολλανδία. Θα φύγουν από την ομάδα αμέσως.


Ο προπονητής της εθνικής Ιρλανδίας, ωστόσο, τόνιζε το πρωί, έπειτα από την απαγγελία των κατηγοριών στους δύο παίκτες, ότι πρέπει να περιμένει την εκδίκαση της υπόθεσης από τα αρμόδια όργανα, που θα αποφασίσουν κατά πόσον ο Κένεντι με τον Μπαμπ είναι υπεύθυνοι για το επεισόδιο που είχαν με τη γυναίκα αστυνομικό, υπό την επήρεια αλκοόλ.


Ο Μικ ΜακΑρθι, πάντως, δεν κατέστησε σαφές αν ο αποκλεισμός των δύο παικτών από την εθνική Ιρλανδίας αφορά μόνο στο προσεχές παιχνίδι της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2002 με την Ολλανδία, ή στην εκδίωξή τους από την εθνική ομάδα για αόριστο χρονικό διάστημα ή ακόμα και ισόβια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters