
Επεσαν οι υπογραφές στα μνημόνια συνεργασίας ΥΠΕΧΩΔΕ και Αθήνα 2004
Πήρε πλέον και επίσημο χαρακτήρα η συνεργασία ΥΠΕΧΩΔΕ και Αθήνα 2004, αφού το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Λαλιώτης και η Γιάννα Αγγελοπούλου υπέγραψαν τα δύο μνημόνια συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της εταιρείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
75
Πήρε πλέον και επίσημο χαρακτήρα η συνεργασία ΥΠΕΧΩΔΕ και Αθήνα 2004, αφού το πρωί της Τετάρτης ο Κώστας Λαλιώτης και η Γιάννα Αγγελοπούλου υπέγραψαν τα δύο μνημόνια συναντίληψης και συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου και της εταιρείας των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας.
Το πρώτο μνημόνιο περιλαμβάνει τα πέντε Ολυμπιακά έργα, τη μελέτη και κατασκευή των οποίων έχει αναλάβει το ΥΠΕΧΩΔΕ, δηλαδή το Ολυμπιακό κέντρο κωπηλασίας και κανόε – καγιάκ στο Σχοινιά, κανόε σλάλομ στο Ριζάρι, ιστιοπλοΐας στον Αγιο Κοσμά, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μπιτς βόλεϊ στο Φαληρικό Ορμο, τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις μπέιζμπολ, σόφτμπολ, χόκεϊ, καθώς και το κέντρο τοξοβολίας στο Ελληνικό.
Το δεύτερο μνημόνιο αφορά στα έργα υποδομής, γενικά οδικά και ειδικά συγκοινωνιακά.
Συγκεκριμένα, το μνημόνιο περιλαμβάνει τον Ολυμπιακό δακτύλιο, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και παρεμβάσεις γύρω από το Ολυμπιακό Στάδιο, ολοκλήρωση οδικών συνδέσεων του Ολυμπιακού χωριού με το ΟΑΚΑ, την επέκταση της λεωφόρου Κύμης, τόσο μέσω της εθνικής όσο και της Αττικής οδού.
Επιπλέον, αφορά σε οδικές συνδέσεις που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στα Ολυμπιακά κέντρα, στην αναβάθμιση του κέντρου σηματοδότησης και στη δημιουργία κέντρου ελέγχου και διαχείρισης της κυκλοφορία καθώς και ειδικό πρόγραμμα σήμανσης και στάθμευσης για την εξυπηρέτηση των αθλητικών εγκαταστάσεων.
Τα μνημόνια ανταποκρίνονται πλήρως στις υποχρεώσεις της χώρας μας έναντι των δεσμεύσεών της προς τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή τόνισε ο Κώστας Λαλιώτης, που δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την υπογραφή των μνημονίων.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα η πρόεδρος του Αθήνα 2004 Γιάννα Αγγελοπούλου. Η υπογραφή αυτή έρχεται λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του αντιπροέδρου της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ, για έλεγχο της πορείας των έργων και λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων του Σίδνεϊ. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι η δέσμευση του κ. Λαλιώτη ότι τα έργα θα γίνουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και θα σηματοδοτήσουν τη βελτίωση του επιπέδου ζωής όλων των κατοίκων της πρωτεύουσας.
Πηγή: ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Δέκα αξέχαστες στιγμές από τη μυθική καριέρα του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- «Σφαγή στον Λίβανο» – Ξεπέρασαν τους 250 οι νεκροί από τις επιθέσεις του Ισραήλ
- Φωτιά στον Πάρνωνα – Επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
- Κάρλα Μπρούνι: Στο δικαστήριο με τον Σαρκοζί ατιμέλητη και ταλαιπωρημένη
- Η ρουμανική ομοσπονδία αναστέλλει επ’ αόριστον την επιλογή νέου προπονητή της Εθνικής
- Financial Times: Οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που πίεσαν για προσωρινή εκεχειρία το Ιράν μέσω Πακιστάν



