Εκθεση για το Ολοκαύτωμα στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο Βρετανίας
Μία μεγάλη έκθεση με θέμα το Ολοκαύτωμα εγκαινιάστηκε στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο Βρετανίας. Την έκθεση χρηματοδοτεί η βρετανική Επιτροπή Εθνικής Κληρονομίας και παρουσιάζει την πορεία του αντισημιτισμού μέσα από φωτογραφίες και αντικείμενα.
69
Μία μεγάλη έκθεση με θέμα το Ολοκαύτωμα εγκαινιάστηκε στο Αυτοκρατορικό Πολεμικό Μουσείο Βρετανίας. Την έκθεση χρηματοδοτεί η βρετανική Επιτροπή Εθνικής Κληρονομίας και παρουσιάζει την πορεία του αντισημιτισμού μέσα από φωτογραφίες και αντικείμενα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Το Βήμα, στην έκθεση μπορεί κανείς να ταξιδέψει στην εποχή που γεννήθηκε το αντισημιτικό κίνημα και να δει τις ρίζες του ξεκινώντας από το 1918, όταν η Γερμανία και οι τρεις αυτοκρατορίες -η Αυστροουγγρική, η Ρωσική και η Οθωμανική είχαν καταρρεύσει μετά το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου.
Ετσι, ανάμεσα στα εκθέματα μπορεί να δει κανείς καροτσάκια που μετέφεραν πτώματα στο γκέτο της Βαρσοβίας, Ες Ες στους δρόμους του Βερολίνου, φωτογραφίες από στρατόπεδα συγκεντρώσεως, μαζικές διώξεις, σωρούς από παπούτσια που ανήκαν στα θύματα των ναζί στο Αουσβιτς. Επίσης, βλέπει κανείς τα όργανα μέτρησης για να ξεχωρίσουν οι Ες Ες τους Εβραίους από την Αρία φυλή.
Ολα αυτά παρουσιάζονται στην έκθεση με αυτοσυγκράτηση, δίχως να υπάρχει συναισθηματική φόρτιση σε αναγραφόμενα σχόλια των εκθεμάτων, παρά το γεγονός πως πρόκειται για μια από τις μελανότερες σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πολλοί τραυματίες από το νέο κύμα ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία
- Εξιχνιάστηκε τηλεφωνική απάτη στη Θεσσαλονίκη με λεία κοσμήματα αξίας 12.000 ευρω
- Ο Λευτέρης Πετρούνιας διεκδικεί μετάλλιο στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Καϊρου
- Αποστολία Ζώη: Το ατύχημα της τραγουδίστριας – Τι λέει η ίδια
- Σιθωνία: «Μόλις έπεσε η στάθμη του νερού…» – Πώς εντοπίστηκαν το ανθρώπινο κρανίο και τα οστά σε ξενοδοχείο
- Άρης: Οι συναντήσεις που είχε ο Γρηγορίου για το ματς με τον Λεβαδειακό
- Greece’s Minimum Wage Debate: High Ratios, Complex Trade-Offs
- Ξεκίνησαν να αποστέλλουν τα πρώτα «ραβασάκια» οι έξυπνες κάμερες – Τι ισχύει αν δεν πληρωθούν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/enq-1998-sqq-CriDQFQ-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442