63

Η αμερικανική αλυσίδα εστιατορίων McDonalds ανανέωσε το συμβόλαιό της με τη ΔΟΕ και τα τέσσερα επόμενα χρόνια θα έχει την αποκλειστικότητα της εκμετάλλευσης των τροφίμων στους Ολυμπιακούς Αγώνες έως και τη διοργάνωση της Αθήνας το 2004. Η αμερικανική εταιρεία έγινε ο όγδοος χορηγός των διοργανώσεων που ακολουθούν το Σίδνεϊ, των χειμερινών Αγώνων του 2002 στο Σολτ Λέικ των ΗΠΑ και των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το 2004 στην Αθήνα.

Τα McDonalds, που ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή από το 1976, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μόντρεαλ, δαπάνησαν από 50 έως και 60 εκατομμύρια δολάρια (21,695 δισ. δρχ.) προκειμένου να έχουν την αποκλειστικότητα στην τροφοδοσία των σταδίων με τρόφιμα από το 2001 έως και το 2004.


Στις προθέσεις της ΔΟΕ είναι η ανεύρεση δύο ακόμη βασικών χορηγών, ώστε τα έσοδα της Επιτροπής να φτάσουν τα 600 εκατομμύρια δολάρια, δηλαδή τα 216,954 δισεκατομμύρια δραχμές.


Ο διευθυντής μάρκετινγκ της ΔΟΕ, Μάικλ Πέιν, τόνισε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ανανέωση των συμβολαίων και με άλλες χορηγούς εταιρείες, που έχουν υπογράψει συμφωνία συνεργασίας με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή έως και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ.


Η υψηλή τάση ανανέωσης των χορηγιών καταδεικνύει την εμπιστοσύνη που τρέφει η επιχειρηματική κοινότητα για τοι μέλλον των Ολυμπιακών Αγώνων εξήγησε ο Πέιν.


Πηγή: Associated Press

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press