38

Εορταστική εκδήλωση για την επέτειο ίδρυσης (3 Μαΐου 1837) του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, στη μεγάλη αίθουσα τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Πέτρος Ευθυμίου, ο πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης, ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, πολλοί ακαδημαϊκοί, εκπρόσωποι της Εκκλησίας και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας.


Σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου, κάθε Μάιο θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της ίδρυσης του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Στο χαιρετισμό του ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να μπουν όλα τα πανεπιστήμια της χώρας στην τροχιά της νέας χιλιετίας με ανθρωποκεντρική κατεύθυνση τόσο στις σπουδές όσο και στο έμψυχο δυναμικό. Προς αυτή την κατεύθυνση θα βοηθήσει η οικονομική, και όχι μόνο, ενίσχυση από την πλευρά της Πολιτείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ