43

Επρεπε να το δούμε και αυτό για να το πιστέψουμε: η αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου τελεί μια ξεχωριστή λιτανεία το βράδυ της Παρασκευής στο ναό του Σταδίου Ελευθερίας στη Λευκωσία, με στόχο να… διώξει το κακό και να προστατέψει τις καλλονές υποψήφιες για τον τίτλο της Μις Υφήλιος. Οι Κύπριοι, ωστόσο, δεν δείχνουν να συγκινούνται από τη διοργάνωση, αφού, όπως παρουσιάζουν τα στοιχεία του υπουργείου Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τις εκδηλώσεις των καλλιστείων δεν είναι οι αναμενόμενες.

Ο διαγωνισμός των καλλιστείων έχει προγραμματιστεί για τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου (ώστε να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν με την άνεσή τους οι Αμερικανοί το βραδάκι της Παρασκευής), ενώ η τελετή στέψης θα πραγματοποιηθεί στις 9 το βράδυ στο ξενοδοχείο Xίλτον.


Είναι η τακτική της Εκκλησίας να μάχεται το κακό και να προστατεύει με προσευχές τους ανθρώπους δηλώνει εκπρόσωπος της Εκκλησίας στην κυπριακή εφημερίδα Cyprus Mail.


Από την πλευρά της, η Ορθόδοξη Εκκλησία καταδικάζει τη διοργάνωση των καλλιστείων και με αυστηρό τρόπο λέει ότι ο διαγωνισμός είναι ένας επιπόλαιος τρόπος για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα, που δεν είναι άλλη από την πραγματική κατοχή της Κύπρου.


Παράλληλα, ο γραμματέας της Ιεράς Συνόδου πατήρ Μάριος δήλωσε την Πέμπτη ότι η ολονυχτία γίνεται με αφορμή τον εορτασμό των 2000 χρόνων του χριστιανισμού και είναι αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες της Κύπρου.


Εναντίον του θεσμού των καλλιστείων τίθεται και ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νίκος Ρολάνδης, ο οποίος μιλά για αγορά κρέατος και με νόημα αναφέρει ότι οι διαγωνιζόμενες, που κυκλοφορούν ντυμένες αποκαλυπτικά σε όλες τις παραλίες, μένουν ακόμα και σε ξενοδοχεία που ανήκουν στην Εκκλησία.


Επιπλέον, όπως επισημαίνεται στην κυπριακή εφημερίδα Η Σημερινή, ο Ν.Ρολάνδης παραδέχθηκε ότι οι πωλήσεις των εισιτηρίων για τις δυο τελευταίες εκδηλώσεις των καλλιστείων δεν ήταν οι αναμενόμενες, προσέθεσε όμως ότι αυτό δεν μειώνει τη διεθνή προβολή της Kύπρου στο πλαίσιο της εκδήλωσης.


Σε ερώτηση της εφημερίδας γιατί οι Kύπριοι σνόμπαραν τα καλλιστεία και δεν έδειξαν ενδιαφέρον να τα παρακολουθήσουν ζωντανά, ο υπουργός είπε ότι η ζωντανή αναμετάδοση της εκδήλωσης από την κυπριακή τηλεόραση, η ακατάλληλη ώρα του διαγωνισμού (4 τα ξημερώματα), το γεγονός ότι το σόου συνέπεσε με το διαγωνισμό Γιουροβίζιον και η ενορχηστρωμένη προσπάθεια μεγάλης μερίδας της αντιπολίτευσης να πλήξουν την όλη εκδήλωση είναι μερικοί από τους παράγοντες.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ