Θερμά αέρια από τον Ηλιο καθ οδόν προς τη Γη
Μια ισχυρή ηλιακή έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες μάζες πολύ ζεστών αερίων να βρίσκονται καθ οδόν προς τη Γη, όπου αναμένονται να καταφθάσουν την Πέμπτη.
65
Μια ισχυρή ηλιακή έκρηξη έχει ως αποτέλεσμα μεγάλες μάζες πολύ ζεστών αερίων να βρίσκονται καθ οδόν προς τη Γη, όπου αναμένονται να καταφθάσουν την Πέμπτη.
Το γεγονός που προκάλεσε την παραγωγή αυτών των αερίων ονομάζεται Coronal Mass Ejection και σημαίνει ότι η έκρηξη και η εκτίναξη των αερίων έλαβε χώρα στο ηλιακό στέμμα. Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε την Κυριακή από το διαστημικό παρατηρητήριο Solar and Heliospheric Observatory.
Η έκρηξη θα δυναμώσει το λεγόμενο ηλιακό άνεμο που έχει αυτό τον καιρό μέση ταχύτητα 685 χιλιόμετρα ανά δευτερόλεπτο και θα προκαλέσει ένα ωστικό κύμα που θα πλήξει τη Γη, όπως μετέδωσε το BBC την Τρίτη.
Εξαιτίας αυτού του κύματος θα προκληθεί κατά πάσα πιθανότητα γεωμαγνητική θύελλα, που μπορεί να έχει βλαβερές επιδράσεις στις τηλεπικοινωνίες και στην παροχή ενέργειας στη Γη, αλλά και σε δορυφόρους.
Η ηλιακή δραστηριότητα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αύξηση και μείωση με βάση έναν κύκλο 11 ετών, ενώ φέτος βρίσκεται στο αποκορύφωμά της.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τα επεισόδια μετά τη συναυλία του ΛΕΞ στη Θεσσαλονίκη παρουσιάστηκαν ως διαδηλώσεις στο Ιράν – Απίστευτη γκάφα στο δελτίο της ΕΡΤ
- Ρωσία: Ποινική έρευνα για τον θάνατο εννέα βρεφών σε νοσοκομείο της Σιβηρίας
- Ελεύθερος σκοπευτής εκτέλεσε πρώην πρόεδρο της Αζαξιό
- Αγρότες: Στις 15:00 η συνάντηση Μητσοτάκη – «προθύμων», θολό αν και ποιους εκπροσωπούν – Συνεδριάζει αύριο για κλιμάκωση η Πανελλαδική Επιτροπή
- Καταδίκη από τον Δήμο Αγρινίου του βανδαλισμού στο τζάμι που περιστοιχίζει τους Κίονες της Μητρόπολης Αγρινίου
- Κρήτη: Στην εντατική 19χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη



