Πιάνο με Pentium III και DVD αξίας 117 εκατ. δρχ. από τη Yamaha
Η Rolls Royce των πιάνο κατασκευάστηκε από τη Yamaha, για να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας της. Το Yamaha Disklavier Pro 2000 είναι εξοπλισμένο με Pentium III και DVD player, ενώ οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν σταματούν εκεί.
40
Η Rolls Royce των πιάνο κατασκευάστηκε από τη Yamaha, για να γιορτάσει την επέτειο των 100 χρόνων λειτουργίας της. Το Yamaha Disklavier Pro 2000 είναι εξοπλισμένο με Pentium III και DVD player, ενώ οι τεχνολογικές καινοτομίες δεν σταματούν εκεί.
Αρκεί η φωνητική εντολή του χρήστη για να αρχίσουν τα πλήκτρα και τα πετάλια του Disklavier Pro 2000 να παίζουν ένα μουσικό κομμάτι. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα αναγνώρισης φωνής ΙΒΜ ViaVoice, η διαταγή του χρήστη ενεργοποιεί έναν αόρατο πιανίστα, ο οποίος εκτελεί το κομμάτι που βρίσκεται αποθηκευμένο στο DVD. Στην οθόνη του Disklavier εμφανίζεται η σύνθεση του κομματιού ή μια multimedia παρουσίασή του.
Το Yamaha Disklavier Pro 2000 κατασκευάστηκε στην Ιαπωνία, ύστερα από προσπάθειες επτά μηνών. Μέχρι στιγμής, έχουν κατασκευαστεί τρία, ενώ η παραγωγή τους θα συνεχιστεί μόνον κατόπιν παραγγελίας. Ωστόσο, το εντυπωσιακό είναι ότι, μολονότι η Yamaha δεν περίμενε να πουλήσει ένα τόσο ακριβό πιάνο, εμφανίστηκαν 12 μεταπωλητές της που το ζήτησαν μετά την παρουσίασή του σε εμπορική έκθεση στις ΗΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τιμές των ηλεκτρονικών πιάνο σήμερα κυμαίνεται από 700.000 δρχ. έως 5,5 εκατ. δρχ., γεγονός που κάνει το Disklavier Pro 22 φορές ακριβότερο από το πιο ακριβό πιάνο σήμερα.
Εως τώρα, η υψηλότερη τιμή πώλησης πιάνο δεν ξεπερνούσε το 1,2 εκατ. δολάρια και επρόκειτο για ένα ιστορικό αντικείμενο. Το Alma-Tadema Steinway, που κατασκευάστηκε για λογαριασμό του προέδρου του Metropolitan Museum of Art στα τέλη του 19ου αιώνα, πωλήθηκε το 1997 σε δημοπρασία από το γνωστό οίκο Christies του Λονδίνου στο Ινστιτούτο Sterling and Francine Clark Art της Μασαχουσέτης.
Reuters
- Σε ποια χώρα της ΕΕ εγκαταλείπουν περισσότεροι νέοι την εκπαίδευσή τους; Το παράδοξο της Ελλάδας
- Ο θάνατος στο γήπεδο: Το ποδόσφαιρο του Ισημερινού κάτω από την ομηρία της Μαφίας
- Μάικλ Τζάκσον, Μπιλ Κλίντον, Μικ Τζάγκερ: Αυτά είναι μεταξύ άλλων τα καινούργια πρόσωπα στα αρχεία Έπσταϊν
- «Σούπερ γρίπη»: Σε έξαρση η νέα υποπαραλλαγή στην Ευρώπη – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο
- Γιάννης Σμαραγδής: «Με πολέμησαν τα παράκεντρα, λες κι έκανα ταινία για τον Ατατούρκ»
- Τσάμπι Αλόνσο: Η σκιά της κρίσης, η πίεση του πάγκου και το βλέμμα του «Μπερναμπέου»





