Ο Ιαν Ντιούρι δεν είναι πλέον μαζί μας
Ο Ιαν Ντιούρι, ο Βρετανός τραγουδιστής που συνδύασε τη νοοτροπία του πανκ με μεγάλες δόσεις χιούμορ σε τραγούδια όπως το Hit Me With Your Rhythm Stick πέθανε τη Δευτέρα από καρκίνο του ήπατος, σε ηλικία 57 χρόνων, όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός του πράκτορας.
49
Ο Ιαν Ντιούρι, ο Βρετανός τραγουδιστής που συνδύασε τη νοοτροπία του πανκ με μεγάλες δόσεις χιούμορ σε τραγούδια όπως το Hit Me With Your Rhythm Stick πέθανε τη Δευτέρα από καρκίνο του ήπατος, σε ηλικία 57 χρόνων, όπως ανακοίνωσε ο καλλιτεχνικός του πράκτορας.
Ο Ιαν Ντιούρι, που υπέφερε από πολιομυελίτιδα όταν ήταν παιδί, έγινε σταρ στα 35 του, όταν το πρώτο του άλμπουμ το 1977 με τον τίτλο New Boots and Panties τον έφερε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ, όπου παρέμεινε για ένα χρόνο.
Η Κόκνεϊ προφορά του και το ιδιαίτερο στιλ του, αλλά και το πονηρό κλείσιμο του
ματιού βρήκαν την έκφρασή τους στα τραγούδια Clever Trevor και Sex and Drugs and Rock and Roll που διακωμωδούν τη βιομηχανία του τραγουδιού.
Ο Ντιούρι τα τελευταία χρόνια είχε αφιερώσει τις προσπάθειές του στον αγώνα εναντίον της πολιομυελίτιδας. Γεννημένος στις 12 Μαίου του 1942 στο Απμίνστερ, ο διάσημος τραγουδιστής ασχολήθηκε αρχικά με την τέχνη και μάλιστα δίδασκε μέχρι τα 28 του Ιστορία της Τέχνης, πριν κάνει στροφή και αρχίζει να παίζει μουσική σε μπαρ και παμπ του Λονδίνου.
Ο Ντιούρι είχε τέσσερα παιδιά από δύο γάμους. Η πρώτη του σύζυγος πέθανε επίσης από καρκίνο.
Σε μια τελευταία του συνέντευξη στο BBC, ο Ιαν Ντιούρι είχε δηλώσει: Δεν με νοιάζει αν θα με ξεχάσουν αμέσως. Δεν είμαι εδώ για να με θυμούνται, είμαι εδώ για να ζω.
ΑΠΕ
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΚΚΕ: Επιβεβαιώθηκε ότι στο σκάνδαλο των υποκλοπών υπόλογοι είναι η κυβέρνηση της ΝΔ και ο ίδιος ο πρωθυπουργός
- Φάμελλος: Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα
- ΚΚΕ: Είμαστε ριζικά αντίθετοι με τη στράτευση των γυναικών, με όλους τους τρόπους που επιχειρεί η κυβέρνηση
- Ο άνδρας που ντύνει τις πρώτες κυρίες των Δημοκρατικών και η ήπια δύναμη της μόδας
- Γιώργος Μαρίνος: Συγκίνηση στο τελευταίο «αντίο» για τον απόλυτο σόουμαν
- Θεσσαλονίκη: Περισσότερο φως σε δρόμους της πόλης


