Δραστικά μέτρα εναντίον της ηλεκτρονικής απάτης
Υπεύθυνοι ασφαλείας από πολλές χώρες του κόσμου ανακοίνωσαν, την Πέμπτη, ένα νέο διεθνές πρόγραμμα συνεργασίας για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης στο Διαδίκτυο, μετέδωσε το CNN.
65
Υπεύθυνοι ασφαλείας από πολλές χώρες του κόσμου ανακοίνωσαν, την Πέμπτη, ένα νέο διεθνές πρόγραμμα συνεργασίας για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής απάτης στο Διαδίκτυο, μετέδωσε το CNN.
Το πρόγραμμα, που ονομάζεται GetRichQuick.com, στοχεύει στην παροχή βοήθειας προς τις υπεύθυνες Αρχές, ώστε να ανακαλύπτουν και να εκδιώκουν απάτες μέσα στο Διαδίκτυο.
Σε μία συγκέντρωση στο κτίριο της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, την Πέμπτη, οι αντιπρόσωποι 150 οργανώσεων σε 28 χώρες προειδοποίησαν τους απανταχού της Γης ηλεκτρονικούς απατεώνες ότι πρόκειται να παρακολουθούν το Διαδίκτυο και να λαμβάνουν αστυνομικά μέτρα εναντίον τους.
Ως επίδειξη των δυνατοτήτων τους, οι σύνεδροι αναζήτησαν στο Διαδίκτυο διάφορες παραπλανητικές προσφορές, όπως πλαστή εργασία στο σπίτι ή παράνομες κληρώσεις, και εν γένει ευκαιρίες για εύκολο πλουτισμό.
Οπου εντοπιζόταν μία πιθανή περίπτωση απάτης, έστελναν πληροφορίες τους σε μία κεντρική database της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου και από εκεί αποστέλλονταν προειδοποιήσεις με e-mail στις επίμαχες δικτυακές σελίδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Άρχισαν οι αιτήσεις για τα Πρότυπα, Πειραματικά και Ωνάσεια – Πότε θα διεξαχθούν τα τεστ
- Η Μπαρτσελόνα ενδιαφέρεται έντονα για τον Μόουζες Ράιτ
- «Δεν θέλει να αντιμετωπίσει την ακρίβεια η Κυβέρνηση» – Κριτική των κομμάτων στα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας
- Στη Βουλή η κύρωση της συμφωνίας με τη Chevron, εξηγήσεις για «γκρίζα» σημεία ζητά η Αντιπολίτευση
- Το Ιράν, ο Κόλπος και το υψηλό ρίσκο μιας παρατεταμένης κρίσης
- Αφήνουμε τον σκύλο να είναι σκύλος – Γιατί η φύση του δεν πρέπει να καταπιέζεται



