
Βρετανικό μουσείο επέστρεψε πίνακα που είχε κλαπεί από τους ναζί
Ο πρώτος πίνακας που αποδεδειγμένα είχε κλαπεί από τους ναζί κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρισκόταν στη Βρετανία παραδόθηκε τη Δευτέρα στους απογόνους του αρχικού ιδιοκτήτη του.
48
Ο πρώτος πίνακας που αποδεδειγμένα είχε κλαπεί από τους ναζί κατά το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και βρισκόταν στη Βρετανία παραδόθηκε τη Δευτέρα στους απογόνους του αρχικού ιδιοκτήτη του.
Πρόκειται για ένα τρίπτυχο του Λέοπολντ φον Κάλκροϊτ με τίτλο Τα τρία στάδια της ζωής, το οποίο μέχρι πρότινος βρισκόταν στη Βασιλική Ακαδημία Τεχνών του Λονδίνου, δανεισμένο από το μουσείο Neue Pinakothek του Μονάχου.
Στο μεταξύ, η ένωση των διευθύνσεων των βρετανικών μουσείων έχει στη διάθεσή της μία λίστα από 300 περίπου έργα τέχνης, τα οποία είχαν κλαπεί από τους ναζί και τώρα εκτίθενται στη Βρετανία.
Η περίπτωση του συγκεκριμένου πίνακα δίνει ελπίδες στους νόμιμους κατόχους των κλεμμένων έργων ότι θα μπορέσουν επιτυχώς να διεκδικήσουν την περιουσία τους.
Reuters
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Οι προτάσεις του ΔΝΤ για το στεγαστικό: Βάλτε φόρο στα άδεια σπίτια, χτίστε κοινωνικές κατοικίες
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Το «γαλλικό κλειδί» στην «σκουριασμένη» κλειδαριά της κυβέρνησης
- Ενοίκια: Τα σημεία «κλειδιά» για το Ε2
- Αντισημιτισμός vs Ακτιβισμός: Πώς η Βρετανία παγιδεύτηκε ανάμεσα στον Κάνιε και τη Γάζα
- «Δέματα Αγάπης» από την Ιερά Μητρόπολη Νέας Ιωνίας
- Greek Economy Growth Forecast Cut to 1.9% for 2026




