Οταν ο Μπούι, πατώντας πίσω από τη γραμμή της σέντρας, έστελνε τη μπάλα στο διχτάκι του Ηρακλή και μάζευε τα τηλεοπτικά μάτια αυτών που δεν είχαν παρακολουθήσει τη νίκη της ΑΕΚ με 84-73, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης για το Κύπελλο Σαπόρτα, τους έδειξε ένα μικρό δείγμα ενός από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει γίνει φέτος μεταξύ ελληνικών ομάδων.
Οταν ο Μπούι, πατώντας πίσω από τη γραμμή της σέντρας, έστελνε τη μπάλα στο διχτάκι του Ηρακλή και μάζευε τα τηλεοπτικά μάτια αυτών που δεν είχαν παρακολουθήσει τη νίκη της ΑΕΚ με 84-73, στον πρώτο αγώνα της προημιτελικής φάσης για το Κύπελλο Σαπόρτα, τους έδειξε ένα μικρό δείγμα ενός από τα καλύτερα παιχνίδια που έχει γίνει φέτος μεταξύ ελληνικών ομάδων.
Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Προσέφεραν σπουδαίο θέαμα είπε ο τεχνικός των κιτρινόμαυρων Ντούσαν Ιβκοβιτς, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για τον επαναληπτικό αγώνα της Θεσσαλονίκης (την Τρίτη), καθώς ο Ηρακλής έδειξε τις διαθέσεις του στο ΟΑΚΑ. Θα είναι ένα πολύ δύσκολο ματς, που χρειάζεται προσοχή ανέφερε συγκεκριμένα, καθώς γνωρίζει καλά ότι η διαφορά των 11 πόντων δεν διασφαλίζει την Ενωση.
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά τον αγώνα κάνοντας μάλιστα ένα 8-0, ενώ, στη συνέχεια, προηγήθηκαν και με 22-10 (στο 7ο λεπτό). Ο Ηρακλής με πρωταγωνιστή τον Χατζηβρέττα (πέτυχε 21 πόντους) ροκάνισε τη διαφορά φτάνοντας στο καλάθι 46-44, σκορ με το οποίο έληξε το ημίχρονο.
Στην επανάληψη καμία ομάδα δεν μπόρεσε να πάρει σπουδαία διαφορά, με την ΑΕΚ όμως να έχει μία ελαφρά υπεροχή, αφού βρήκε το αντίδοτο για τη ζώνη του Σάκοτα, ενώ είχε πολλές επιθετικές λύσεις, χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι έξι παίκτες της πέτυχαν διψήφιο αριθμό πόντων. Ετσι, το 63-62 (στο 32) μετατράπηκε σε 76-75.
Η ΑΕΚ κράτησε τη διαφορά έως και 50 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος (79-70), όταν ο Ντίνκινς με γκολ-φάουλ μείωσε σε 79-73. Ομως, δύο βολές του Χατζή και το απίστευτο καλάθι του Μπούι από τη σέντρα έγραψαν το τελικό 84-73.
Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Κορωνιός με 14 πόντους και ακολούθησαν οι Τσακαλίδης με 13, ο Κακιούζης με 12 και ο Μπούι με 11. Από τον Ηρακλή κορυφαίος δίχως άλλο ήταν ο Χατζηβρέττας με 29 συνολικά πόντους, ενώ ακολούθησε ο Ντίνκινς με 16.
* Στον άλλο αγώνα της Τετάρτης, Κίντερ Μπολόνια – Παμέσα Βαλένθια 85-61.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Ο Ολυμπιακός έκανε μεγάλη προσπάθεια απέναντι στην ισχυρή Οχρίδα κατάφερε να προηγηθεί λίγο πριν το φινάλε του αγώνα, αλλά εν τέλει ηττήθηκε με 25-24 και αποκλείστηκε από το EHF European Cup.
Άπαντες στη διάθεση του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το Ολυμπιακός - ΑΕΚ με το οποίο ξεκινούν τα πλέι-οφ της Super League για τους «ερυθρόλευκους» - Μέσα και οι 7 ξένοι.
Ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε με 3-1 της ΑΕΛ Novibet, επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο μήνες και δείχνει έτοιμος να παλέψει για την παραμονή. Έμπλεξαν οι «βυσσινί».
Δέκα τίτλους στη σεζόν, 28 στη διετία και 342 το σύνολο. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να αφήνει τον ανταγωνισμό πολύ πίσω σε κάθε άβολη σύγκριση περί «πολυαθλητικότητας».