Νέα καθυστέρηση για τον ISS
Aλλη μία σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δημιουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ανακοινώθηκε την Τρίτη.
40
Aλλη μία σημαντική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της δημιουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) ανακοινώθηκε την Τρίτη.
Ο Σεργκέι Γκρομόφ, εκπρόσωπος της ρωσικής επιστημονικής ομάδας, η οποία έχει αναλάβει την κατασκευή της ανεξάρτητης διαστημικής μονάδας που θα φιλοξενεί τους αστροναύτες και τους επιστήμονες στο Σταθμό, ανακοίνωσε ότι παρουσιάστηκαν νέα προβλήματα στην κατασκευή της και θα καθυστερήσει η εκτόξευσή της. Τα προβλήματα παρουσιάστηκαν στον προωθητικό πύραυλο της μονάδας ονόματι Zvezda (Αστέρι).
Οι υπόλοιπες 15 συμμετέχουσες χώρες στην κατασκευή του Σταθμού άκουσαν με απογοήτευση την είδηση, καθώς η συγκεκριμένη μονάδα έπρεπε να βρίσκεται ήδη σε τροχιά εδώ και ενάμιση χρόνο. Η μεγάλη καθυστέρηση έχει δημιουργήσει με τη σειρά της μεγάλα προβλήματα στην όλη προσπάθεια.
Η κατασκευή του διαστημικού σταθμού θα κοστίσει 60 δισ. δολάρια περίπου και η ολοκλήρωση αναμένεται να δώσει νέα ώθηση στη διαστημική έρευνα, αφού σε αυτόν θα γίνονται πειράματα εξαιρετικής σημασίας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Εξεταστική – ΟΠΕΚΕΠΕ: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση – Καταθέτει ο Σταύρος Αραχωβίτης
- Απίστευτο: Οι φίλοι των Μπακς αποδοκίμαζαν κι ο Αντετοκούνμπο τους γιούχαρε πίσω! (vid)
- Έρευνες: Μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα συνδέονται με μακροζωία και καλύτερη υγεία
- Παρτιζάν – Ολυμπιακός: Στο Βελιγράδι για διπλό… τετράδας οι Ερυθρόλευκοι
- Έρευνα ΚΕΦΙΜ: Δουλέψαμε 177 ημέρες το 2025 για να πληρώσουμε φόρους
- Το πρώτο ρομπότ για μανικιούρ έκανε την εμφάνιση του – Δυσοίωνο το μέλλον για τα σαλόνια ομορφιάς


