
Καταρρέει το μονοπώλιο της Intel;
Η ανακοίνωση από την AMD της κυκλοφορίας στις 29 Νοεμβρίου του νέου της επεξεργαστή 750 ΜHz Athlon δημιούργησε νέα δεδομένα στη βιομηχανία των υπολογιστών.
40
Η ανακοίνωση από την AMD της κυκλοφορίας στις 29 Νοεμβρίου του νέου της επεξεργαστή 750 ΜHz Athlon δημιούργησε νέα δεδομένα στη βιομηχανία των υπολογιστών.
Η κυκλοφορία του Athlon, σε συνδυασμό με τη χαμηλή του τιμή αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Intel στην παραγωγή του δικού της επεξεργαστή, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστριών εταιρειών.
Η ανακοίνωση της AMD ήρθε λίγες ώρες μετά τη δημόσια δυσφορία όλων των εταιρειών κατασκευής υπολογιστών προς την Intel για την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην κυκλοφορία του νέου της επεξεργαστή Coppermine, με τον οποίο θα εφοδιάζονταν τα καινούργια PC.
Οι φήμες έχουν ανάψει και, αυτή τη στιγμή, η Compaq αλλά και οι υπόλοιπες μεγάλες εταιρείες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν τελικά τον Athlon. Ολα αυτά, σε συνδυασμό με τη δήλωση του Λίνους Τόρβαλντ πως τον Ιανουάριο θα κυκλοφορήσει ο σούπερ επεξεργαστής που δημιούργησε, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι σπάει το μονοπώλιο της Intel και αρχίζει μια νέα εποχή στο χώρο των υπολογιστών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Υπαρκτός νεοφιλελευθερισμός
- ΕΦΕΤ: Ανακαλείται παρτίδα φέτας μετά τον εντοπισμό παθογόνου μικροοργανισμού
- Ολυμπιακός: Οι παίκτες της Ακαδημίας βρέθηκαν στο Μουσείο (pics, vid)
- Srdjan Ivanovic: Ο ντράμερ των Blazin’ Quartet μιλά για τη τζαζ και το νέο δίσκο τους
- Δίκη Predator: Στις 11 Δεκεμβρίου ορίστηκε η έφεση των Ντίλιαν, Χάμου, Μπίτζιου, Λαβράνου
- Το Artemis II πλησιάζει την πιο κρίσιμη στιγμή – Μετεωρική επιστροφή με 40.000 χλμ/ώρα






