
Περγαμηνή 1.000 ετών με εργασίες του Αρχιμήδη εκτίθεται στο Ερευνητικό Μουσείο του Σικάγο
Κάποτε νόμιζαν ότι είχε χαθεί για πάντα, αλλά μια περγαμηνή ηλικίας τουλάχιστον 1.000 ετών, που περιέχει εργασίες του Αρχιμήδη, έχει διατηρηθεί και έτσι οι σύγχρονοι επιστήμονες μπορούν να μελετήσουν το έργο μίας από τις μεγαλύτερες διάνοιες του κόσμου.
67
Κάποτε νόμιζαν ότι είχε χαθεί για πάντα, αλλά μια περγαμηνή
ηλικίας τουλάχιστον 1.000 ετών, που περιέχει εργασίες του Αρχιμήδη, έχει διατηρηθεί και έτσι οι σύγχρονοι επιστήμονες μπορούν να μελετήσουν το έργο μίας από τις μεγαλύτερες διάνοιες του κόσμου.
Η περγαμηνή, που όπως εκτιμούν οι ειδικοί είχε αντιγραφεί από τα αρχεία του Αρχιμήδη, αγοράστηκε πέρσι από ανώνυμο πλειοδότη σε δημοπρασία στην τιμή των 2 εκατομμυρίων δολαρίων.
Η περγαμηνή θα εκτίθεται στο Ερευνητικό Μουσείο του Σικάγο μέχρι τις 3 Ιανουαρίου και στη συνέχεια θα επιστραφεί στην Γκαλερί Τέχνης Ουόλτερς, στη Βαλτιμόρη, για συντήρηση.
ΑΠΕ
- Ιράν: Η εκεχειρία περιλαμβάνει τον Λίβανο, διαβεβαιώνει ο πρωθυπουργός του Πακιστάν
- Ιράν – Εκεχειρία: Πτώση στις τιμές του πετρελαίου, απογείωση σε ασιατικά χρηματιστήρια
- Ιράν: Για νίκη κάνει λόγο η Τεχεράνη – Το σχέδιο των 10 σημείων που διαβίβασε στην Ουάσιγκτον
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί σχεδόν κατά 18% η τιμή του WTI μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας
- Καλιφόρνια: Πράκτορες της ICE πυροβόλησαν άνδρα που «επιχείρησε να τους παρασύρει με το αυτοκίνητό του»
- Πετρέλαιο: Υποχωρεί κατά σχεδόν 7% το WTI μετά την παράταση του τελεσιγράφου από τον Τραμπ


