26

Η Μελβούρνη και η Καμπέρα κέρδισαν το δικαίωμα να φιλοξενήσουν τα πρώτα αθλητικά γεγονότα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2000.

Παρά το γεγονός ότι ακόμη δεν είναι γνωστές όλες οι ομάδες που θα λάβουν μέρος στο Ολυμπιακό τουρνουά ποδοσφαίρου, η FIFA ενέκρινε την πρόταση της οργανωτικής επιτροπής σύμφωνα με την οποία εναρκτήριο λάκτισμα για το τουρνουά των ανδρών θα πραγματοποιηθεί στη Μελβούρνη και για το αντίστοιχο των γυναικών στην Καμπέρα, δύο ημέρες πριν την τελετή έναρξης της διοργάνωσης, η οποία είναι προγραμματισμένη να γίνει στις 15 Σεπτεμβρίου.


Συνολικά, στο ολυμπιακό τουρνουά θα συμμετάσχουν 16 ομάδες ανδρών και οκτώ γυναικών. Εκτός από το Σίδνεϊ, τη Μελβούρνη και την Καμπέρα, οι αγώνες του Ολυμπιακού τουρνουά ποδοσφαίρου θα γίνουν ακόμη στην Αδελαΐδα και το Μπρισμπέιν.

ΑΠΕ