Κολομβία: Τρομερά επεισόδια με τραυματίες στον τελικό Κυπέλλου
Μεγάλης έκτασης επεισόδια ξέσπασαν μετά τη λήξη του τελικού Κυπέλλου Κολομβίας μεταξύ της Ατλέτικο Νασιονάλ και της Ντεπορτίβο Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης μετά τον τελικό Κυπέλλου Κολομβίας, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό 59 ατόμων, ανάμεσά τους και επτά αστυνομικοί. Συνέπειες για όσους βρέθηκαν γήπεδο με σκοπό «να προκαλέσουν βία» προανήγγειλε ο δήμαρχος του Μεντεγίν, Φεντερίκο Γκουτιέρες.
Τα επεισόδια ξέσπασαν μετά τη λήξη της δεύτερης αναμέτρησης του τελικού στο Estadio Atanasio Girardot, όπου η Ατλέτικο Νασιονάλ επικράτησε με 1-0 της συμπολίτισσας Ντεπορτίβο Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν, κατακτώντας το τρόπαιο.
Ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας, Γουίλιαμ Καστάνιο, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Teleantioquia ότι κατά τους ελέγχους στο γήπεδο κατασχέθηκαν όπλα, φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα. Όπως ανέφερε, «ήταν απαραίτητη η κλιμακωτή χρήση βίας, προκειμένου να αποτραπεί η εισβολή φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο, να ελεγχθούν εστίες διατάραξης της δημόσιας τάξης και να διασφαλιστεί η ασφάλεια των πολιτών που παρευρέθηκαν στο γεγονός».
«Ήμασταν παράδειγμα ειρηνικού ποδοσφαίρου»
Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο δήμαρχος Γκουτιέρες υπογράμμισε ότι η συντριπτική πλειονότητα των φιλάθλων βρέθηκε στο γήπεδο για να παρακολουθήσει ποδόσφαιρο, ωστόσο μια μικρή ομάδα «απείθαρχων» είχε στόχο τη βία.
«Όποιος πήγε στο γήπεδο για να επιτεθεί, να καταστρέψει ή να σπείρει φόβο, θα λογοδοτήσει ενώπιον του νόμου. Δεν θα επιτρέψουμε σε λίγους να καταστρέψουν αυτό που ανήκει σε όλους», ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Για χρόνια ήμασταν παράδειγμα ειρηνικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας και σε ολόκληρη τη Λατινική Αμερική. Τι απογοήτευση».
- Λίβανος: Αλλοι 4 νεκροί σε ισραηλινά πλήγματα στο νότιο τμήμα της χώρας
- Ο Ρούμπιο θα επισκεφθεί Σλοβακία και Ουγγαρία, όπου κυβερνούν σύμμαχοι του Τραμπ
- Πτώση ελικοπτέρου εναέριου-ασθενοφόρου στη Λιβύη με δύο Ρώσους πιλότους και τρεις ντόπιους [Λιβύη]
- Σουδάν: Οι φρικαλεότητες της Ελ Φάσερ επαναλαμβάνονται στην Κορντοφάν, καταγγέλλει ο ΟΗΕ
- Βενεζουέλα: Αναβλήθηκε η συζήτηση στο Κοινοβούλιο του νομοσχεδίου για τη γενική αμνηστία
- Δυτική Οχθη: Η Βρετανία καλεί το Ισραήλ να ανακαλέσει την απόφασή του για επέκταση του ελέγχου


