Η μεγάλη ώρα έφτασε για την Εθνική πόλο των γυναικών! Αυτή την ώρα (16:35) αντιμετωπίζει την αντίστοιχη ομάδα της Ουγγαρίας στον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στη Σιγκαπούρη.
Η σύνθεση της Ελλάδας: Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Τριχά, Σάντα, Γιαννοπούλου, Ξενάκη, Νίνου, Πάτρα, Σιούτη, Βασιλική Πλευρίτου, Τορνάρου, Μυριοκεφαλιτάκη, Τζούρκα, Κουρέτα.
H σύνθεση της Ουγγαρίας (Σάντορ Τσεχ): Νέζμελι, Zίλαγκι, Βάλι, Βάρο, Σουμέγκι, Ντοσμόντι, Κέστελι, Λεϊμέτερ, Ριμπάνσκα, Φάραγκο, Γκάρντα, Τόρμα, Τίμπα, Χάιντου.
Εθνική πόλο γυναικών: Οι ιστορικές επιτυχίες της
Me την πρόκριση στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Σιγκαπούρης η Εθνική ομάδα πόλο γυναικών φτάνει τα 15 μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.
Με τη νίκη επί των Ηνωμένων Πολιτειών η Ελλάδα εξασφάλισε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Σιγκαπούρης και πλέον κάνει όνειρα για το χρυσό.
Η Εθνική πόλο γυναικών είχε ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου σε Παγκόσμιο πριν 14 ολόκληρα χρόνια όταν κέρδισε την Κίνα με 9-8, στον τελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που έγινε στη Σαγκάη.
Στον αγώνα είχαν συμμετάσχει οι : Ασημάκη 3, Ρουμπέση 3, Μελιδώνη, Λιόση, Μανωλιουδάκη. Έπαιξαν επίσης οι Κούβδου, Τσουκαλά, Ψούνη, Αβραμίδου, Γερόλυμου, Αντωνάκου, Λαρά.
Επόμενη μεγάλη επιτυχία ήταν το ασημένιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004, όταν η Ελλάδα ηττήθηκε από την Ιταλία με 10-9 στην παράταση παρότι είχε προηγηθεί με δύο γκολ διαφορά!
Για την Ελλάδα έπαιξαν οι Ελληνάκη, Ασιλιάν, Μελιδώνη , Καραπατάκη, Λιόση 5, Κοζομπόλη, Οικονομοπούλου 1, Ρουμπέση, Μωραϊτίδου 3, Καραγιάννη, Λαρά, Μωραϊτη, Μυλωνάκη.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Με κορυφαίο τον Μήτρου-Λονγκ (27π.) ο Άρης Betsson επικράτησε της ΑΕΚ στο κατάμεστο «Nick Galis Hall» κι έκανε ένα ακόμη βήμα για την είσοδό του στην 4άδα. Η «Ένωση» κατάφερε να προφυλάξει τη διαφορά των 6 πόντων με την οποία είχε νικήσει στην Αθήνα.
«Βόμβα» από τη «Repubblica», αποκάλυψε ότι η Εθνική Ιταλίας έγινε... μπάχαλο λίγες ώρες πριν τον «τελικό» με τη Βοσνία, επειδή οι διεθνείς ζήτησαν 300.000 € έκαστος ως πριμ πρόκρισης στο Μουντιάλ! Η παρέμβαση και τα... γκάζια του Γκατούζο δεν έσωσαν τους Ατζούρι από το (νέο) φιάσκο.