ΕΦΕΤ: Ανακαλείται «τσουρέκι με μαστίχα Χίου» από την αγορά – Μην το καταναλώσετε
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Μια μέρα μετά την ανάκληση παρτίδας τσουρεκιού με γέμιση πραλίνα φουντουκιού από την αγορά, ο ΕΦΕΤ αποσύρει από την αγορά το «Τσουρέκι πασχαλινό με μαστίχα Χίου – MINOS FOODS».
Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την Παρακολούθηση των Επιπέδων Προσθέτων Τροφίμων και Αρωματικών Ουσιών σε Τρόφιμα», προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με τα στοιχεία: «Τσουρέκι πασχαλινό με μαστίχα Χίου – MINOS FOODS» με ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από τις 02/06/25 και αριθμό παρτίδας LOT 078C4, συσκευασίας καθαρού βάρους 600g, το οποίο παράγεται και συσκευάζεται στην Ελλάδα από την MINOS FOODS A.E.B.E. που εδρεύει στη Βιομηχανική Ζώνη Καλυβίων Αττικής.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Α΄ Τμήμα της Α΄ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ και χαρακτηρίστηκε ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ και ΕΠΙΒΛΑΒΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, καθώς το συγκεκριμένο δείγμα διαπιστώθηκε να περιέχει την ουσία «κουμαρίνη» σε συγκέντρωση που υπερβαίνει το ανώτατο νομοθετικό επιτρεπτό όριο για την συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμου.
Ο ΕΦΕ.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
- Ηράκλειο: «Του μίλησα πριν έναν μήνα, δεν το περίμενα…» – Τι λέει συνάδελφος του γιατρού που αυτοκτόνησε
- Μαρίνα Καλογήρου: Γιατί αποφάσισε να αλλάξει 23 σπίτια
- «Κρύβεται» η κυβέρνηση για το σκάνδαλο των υποκλοπών, ελπίζοντας ότι θα το «ελέγξει» και θα αποφύγει νέες αποκαλύψεις
- Εισήγηση του Δημάρχου Παπάγου-Χολαργού στην Ευρώπη για το ζήτημα της πρόσβασης στην υγεία
- Ξανά στο «κόλπο» για Οτούρου ο Παναθηναϊκός: «Είναι ο Νο1 στόχος του»
- Την Πέμπτη ξεκινάει το εορταστικό ωράριο – Τι ισχύει για την Κυριακή του Πάσχα
- FIFA και UEFA αγνοούν συστηματικά τους Έλληνες διεθνείς διαιτητές
- Αττική 2035: «Φρένο» στον διαγωνισμό για το νέο Ρυθμιστικό – Γιατί ακυρώθηκε
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 01.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/vitaly-gariev-ngN4CTsIBjE-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442