Έκτος ο Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης
Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν κατάφερε να μπει στη ζώνη των μεταλλίων στον τελικό του Παγκόσμιου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Όσιγιεκ.
Ο Λευτέρης Πετρούνιας πάλεψε στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενόργανης γυμναστικής που διεξήχθη στο Όσιγιεκ της Κροατίας και τερμάτισε στην έκτη θέση, μένοντας εκτός της ζώνης μεταλλίων.
Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης είχε προκριθεί στον τελικό των κρίκων χωρίς προβλήματα έχοντας συγκεντρώσει 14.366 βαθμούς (με βαθμό δυσκολίας 5.5), παρουσιάζοντας μάλιστα το νέο του πρόγραμμα που εναρμονίζεται με τους νέους κανόνες.
Στον τελικό, ο Πετρούνιας συγκέντρωσε 14.100 βαθμούς (8.300 του έδωσαν οι κριτές), με αποτέλεσμα να βρεθεί στην έκτη θέση. Ο Έλληνας αθλητής… πλήρωσε ουσιαστικά ένα μεγάλο βήμα που έκανε στην έξοδο το οποίο μετρήθηκε σχεδόν ως πτώση και έτσι έχασε πόντους από εκεί για να βρεθεί ακόμα πιο ψηλά.
Χρυσό μετάλλιο για τον Αντέμ Ασίλ
Για την ιστορία, το χρυσό μετάλλιο κατέληξε στον Τούρκο Αντέμ Ασίλ με 14.700 βαθμούς, το ασημένιο στον Αζέρο Νικίτα Σιμόνοφ με 14.500 βαθμούς και το χάλκινο στον Αρμένιο Αρτούρ Αβετισιάν με 14.466 βαθμούς.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Λευτέρης Πετρούνιας συμμετείχε στη διοργάνωση για τρίτη φορά και πρώτη μετά από 12 χρόνια. Στις δύο προηγούμενες συμμετοχές του είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο το 2012 και το χρυσό το 2013.
- Στέφανος Τσιτσιπάς: Τη Δευτέρα η δικογραφία σε βάρος του – Δεν καταθέτει το δίπλωμα
- Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αποχαιρετά τον αγαπημένο του πατέρα – «Ξεκουράσου ομορφιά μου»
- Λίστα Forbes: Οι 100 «σιδηρές κυρίες» του 2025 – Η οικονομική τους δύναμη ξεπερνά το ΑΕΠ της ΕΕ
- Συναγερμός σε σταθμό ΚΤΕΛ της Αθήνας: 20χρονος εντοπίστηκε με καλάσνικοφ
- Τουρκικό πλοίο στις φλόγες μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό
- «Η Εθνική Βραζιλίας θέλει να επεκτείνει το συμβόλαιο του Αντσελότι έως το 2030»

