Ουκρανία: Ο Ρούμπιο καλεί τον Ζελένσκι να ζητήσει συγγνώμη για τη δημόσια αντιπαράθεση με τον Τραμπ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη επειδή χάσαμε τον χρόνο μας σε μια συνάντηση που θα τελείωνε μ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο Μάρκο Ρούμπιο.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο κάλεσε τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι να ζητήσει «συγγνώμη» για τη δημόσια αντιπαράθεσή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο (στη φωτογραφία από το © Facebook / Press Pool, επάνω, ο Μάρκο Ρούμπιο, δεύτερος από δεξιά, στη διάρκεια της αντιπαράθεσης του Ζελένσκι με τον Τραμπ).
Ο Ζελένσκι δήλωσε στο Fox News πως δεν θεωρεί ότι οφείλει να ζητήσει «συγγνώμη»
Ο ουκρανός πρόεδρος θα πρέπει «να ζητήσει συγγνώμη επειδή χάσαμε τον χρόνο μας σε μια συνάντηση που θα τελείωνε μ’ αυτόν τον τρόπο», δήλωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας στο CNN.
Λίγες ώρες μετά την επεισοδιακή συνάντησή του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε στο Fox News πως δεν θεωρεί ότι οφείλει να ζητήσει «συγγνώμη» από τον αμερικανό ομόλογό του.
«Σέβομαι τον πρόεδρο (Τραμπ) και σέβομαι τον αμερικανικό λαό», είπε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox News, υποστηρίζοντας ότι είχε μια «ανοικτή και πολύ ειλικρινή» συζήτηση με τον αμερικανό πρόεδρο.
Η αμερικανική βοήθεια
«Κανείς δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος περισσότερο από εμάς», τόνισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, τρία χρόνια μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στη χώρα του.
Υπογραμμίζοντας πως επιθυμία του είναι ο πρόεδρος Τραμπ να σταθεί περισσότερο στο πλευρό της Ουκρανίας, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχθηκε πως χωρίς την αμερικανική βοήθεια, θα ήταν «δύσκολο» για τη χώρα του ν’ αμυνθεί απέναντι στους ρώσους εισβολείς.
Πηγή: ΑΠΕ
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (22/2): Πού θα δείτε τα ματς της Super League και παιχνίδια από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα
- Η Σομαλιλάνδη έτοιμη να παραχωρήσει στις ΗΠΑ προνομιακή πρόσβαση στα ορυκτά της και στις στρατιωτικές βάσεις της
- Το μήνυμα του Χέιζ-Ντέιβις: «Δεν ακούω πολύ καλά πάνω στις επευφημίες για τον MVP» (pic)
- Κορυφώνονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα – Το απόγευμα η μεγάλη παρέλαση
- Κωνσταντίνος Παντελίδης: «Ο κόσμος έχασε πριν 10 χρόνια τον Παντελίδη, η οικογένεια έχασε τον Παντελή»
- Κυψέλη: Άφαντος παραμένει ο 64χρονος που επιτέθηκε σεξουαλικά σε 25χρονες ΑμεΑ μέσα στο σπίτι τους

