ΗΠΑ: Eστιατόριο τηγανίζει μπιφτέκια στο ίδιο λάδι για πάνω από εκατό χρόνια
Μερικοί πελάτες ζητούν όχι μόνο τα μπιφτέκια τους, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά να βυθιστούν στο λάδι πριν σερβιριστούν
Ένα δημοφιλές εστιατόριο στο Μέμφις των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι τηγανίζει τα διάσημα μπιφτέκια του στο ίδιο λάδι εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, αποδίδοντας τη μοναδική τους γεύση σε αυτό το ασυνήθιστο μυστικό.
Το 1912, ο Elmer «Doc» Dyer ίδρυσε το εστιατόριο, βασιζόμενος σε ένα ειδικό μείγμα καρυκευμάτων που έκανε τα μπιφτέκια του ακαταμάχητα. Ωστόσο, το μυστικό της νοστιμιάς τους αποκαλύφθηκε κατά τύχη, όταν ένας σεφ ξέχασε να αλλάξει το λάδι στο τηγάνι.
Το λάδι στο εστιατόριο των ΗΠΑ δεν έχει αντικατασταθεί ποτέ
Η σημερινή ιδιοκτήτρια, Kendall Robertson, εξηγεί ότι από τότε το λάδι δεν έχει αντικατασταθεί ποτέ. Όλα τα μπιφτέκια τηγανίζονται ακόμα με το ίδιο λάδι, που έκανε το εστιατόριο διάσημο πριν από 100 χρόνια.
Dyer’s Burgers 🍔 Beale Dtreet since 1912- double double cheeseburger pickles onions mustard. Have you had your Vitamin “G” today? pic.twitter.com/bfZRvSwBXa
— Richard S. Frazer 通 (@guttergourmet) March 13, 2020
Το κρέας σχηματίζεται αρχικά σε μπάλες, πιέζεται με σφυρί και τηγανίζεται σε μαντεμένια τηγάνια, γεμάτα με το συγκεκριμένο λάδι. Καθώς τα λεπτά μπιφτέκια συρρικνώνονται στο τηγάνισμα, οι πελάτες συχνά παραγγέλνουν διπλές ή τριπλές μερίδες. Μερικοί, μάλιστα, ζητούν όχι μόνο τα μπιφτέκια τους, αλλά και τα υπόλοιπα υλικά να βυθιστούν στο λάδι πριν σερβιριστούν.
Το λίπος ανανεώνεται φυσικά, καθώς το μαγείρεμα του καρυκευμένου κιμά παράγει νέο λάδι
Αν και η ιδέα μπορεί να φαίνεται ασυνήθιστη, η Kendall Robertson διαβεβαιώνει ότι οι πελάτες όχι μόνο δεν ενοχλούνται αλλά λατρεύουν αυτό το ξεχωριστό χαρακτηριστικό. Το λίπος ανανεώνεται φυσικά, καθώς το μαγείρεμα του καρυκευμένου κιμά παράγει νέο λάδι. Με περίπου 750-1.000 κιλά κιμά να χρησιμοποιούνται εβδομαδιαίως, το εστιατόριο διαθέτει πάντα αποθέματα σε περίπτωση ανάγκης.
- Ισραηλινό πλήγμα σε ξενοδοχείο στη Βηρυτό – «Συμβάντα» σε δυο πλοία κοντά σε ΗΑΕ και Ομάν
- Συνταγή: Νηστίσιμο κέικ με κακάο και πορτοκάλι
- Φάρμακα παχυσαρκίας και μετά το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης
- Το Ισραήλ βομβάρδισε ξενοδοχείο σε προάστιο της Βηρυτού
- Νεκρή 11χρονη από συντρίμμια στο Κουβέιτ
- Οι τροφές που κάνουν καλό στη μνήμη
- Καιρός: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Τετάρτη – Πρόγνωση ανά περιοχή
- Χάσμα 630,17 ευρώ μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)























![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και τα Don’ts της εβδομάδας [01.03 – 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/3b7969fc-3eb2-43f5-9eb4-aa06074d82f8-315x220.jpeg)





![Ντουμπάι: Ισχυρή έκρηξη σε συγκρότημα ξενοδοχείων – Αναφορές για υπολείμματα αναχαιτισμένου πυραύλου [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/atlantis-1200x700-315x220.jpg)
















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442