Κυριακή 28 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι γαμήλιες φωτογραφίες της από το 1959 εξαφανίστηκαν - Μια άγνωστη τις επέστρεψε μετά από 30 χρόνια

Οι γαμήλιες φωτογραφίες της από το 1959 εξαφανίστηκαν – Μια άγνωστη τις επέστρεψε μετά από 30 χρόνια

«Ο σύζυγος μου και εγώ ήμασταν παντρεμένοι για 56 χρόνια και είχαμε έναν πολύ δυνατό, τρυφερό γάμο- το ντεμοντέ είδος», δήλωσε συγκινημένη η Harriet Galbraith, όταν είδε και πάλι τα γαμήλια πορτρέτα.

«Κάτι μου λέει ότι αυτά είναι ξεχωριστά για κάποιον», δήλωσε η Sandra Poindexter, η οποία κέρδισε τα γαμήλια πορτραίτα της Harriet Galbraith σε δημοπρασία.

Η Sandra Poindexter βρισκόταν σε μια δημοπρασία στο Lynchburg, Va., όταν εντόπισε ένα πλήθος από γαμήλια πορτρέτα σε ένα κουτί με παλιές κορνίζες. Είχε μαγευτεί από τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες και τη νύφη που πόζαρε σε εκείνες.

Το φόρεμα που φορούσε στις φωτογραφίες σχεδιάστηκε από τον Christian Dior και, παραδόξως, της το χάρισε η μητέρα του πρώην φίλου της

«Απλά δεν μπορούσα να πιστέψω πόσο υπέροχα ήταν», δήλωσε η 66χρονη Poindexter. «Η γυναίκα ήταν εκθαμβωτική και το φόρεμα ήταν υπέροχο και μπορούσα να πω ότι ήταν επαγγελματικά δουλεμένα».

Έτσι, λοιπόν, η Poindexter προσέφερε 5 δολάρια για τα πορτραίτα εκείνη την ημέρα, στις 13 Ιανουαρίου, και τα κέρδισε. Αλλά δεν σχεδίαζε να κρατήσει τις φωτογραφίες για τον εαυτό της.

«Απλώς τα παράτησα»

«Ήθελα να καταλάβω πώς κάτι τόσο πολύτιμο όπως αυτό θα μπορούσε να καταλήξει σε μια δημοπρασία», δήλωσε η Poindexter, συνταξιούχος νοσοκόμα που τώρα περνάει το χρόνο της γράφοντας μυθιστορήματα και δημιουργώντας τέχνη. Παρακολουθεί τακτικά τοπικές δημοπρασίες σε αναζήτηση προμηθειών χειροτεχνίας. «Κάτι μου λέει ότι αυτά είναι ξεχωριστά για κάποιον».

«Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ όταν ανακάλυψα ότι η νύφη ήταν ακόμα ζωντανή», δήλωσε η Reichard, προσθέτοντας ότι ήταν η ένατη επέτειος του θανάτου της μητέρας της και ότι η μητέρα της ήταν φανατική γενεαλόγος

Και φυσικά, είχε δίκιο. Η νύφη, η οποία φωτογραφήθηκε το 1959, έψαχνε τα πορτρέτα για περίπου 30 χρόνια. Τελικά απώλεσε κάθε ελπίδα να τα βρει.

«Απλώς τα παράτησα», δήλωσε η Harriet Galbraith, 85 ετών.

Η πορεία της Poindexter προς την εύρεση της Galbraith ξεκίνησε με τη βοήθεια ενός ιντερνετικού ντετέκτιβ.

Μετά τη δημοπρασία, δημοσίευσε φωτογραφίες των πορτραίτων σε μια τοπική ομάδα του Facebook και ρώτησε αν κάποιος μπορεί να γνωρίζει τη γυναίκα ή την οικογένειά της. Ένα από τα κάδρα είχε ένα κομμάτι κολλητικής ταινίας στο πίσω μέρος με το όνομα «Harriet Elizabeth Marshall (Galbraith)» γραμμένο πάνω του, παρέχοντας ένα ουσιαστικό στοιχείο ως προς το ποια θα μπορούσε να είναι η νύφη.

«Ήμουν άναυδη και συγκινημένη»

Η Donna Reichard, κάτοικος του Lynchburg, η οποία ασχολείται με την έρευνα στον ελεύθερο χρόνο της, «σκόνταψε» πάνω στην ανάρτηση και αμέσως έπιασε δουλειά. Πέρασε τρεις ώρες χρησιμοποιώντας λογισμικό αναζήτησης για να εντοπίσει τη νύφη, Harriet Elizabeth Marshall Galbraith, και τους απογόνους της.

«Πιθανότατα τηλεφώνησα σε 10 ή 15 άτομα», δήλωσε η 65χρονη Reichard. «Συνέχισα μέχρι που βρήκα έναν κύριο- έτυχε να είναι ο γιος της».

«Ενθουσιάστηκα τόσο πολύ όταν ανακάλυψα ότι η νύφη ήταν ακόμα ζωντανή», δήλωσε η Reichard, προσθέτοντας ότι ήταν η ένατη επέτειος του θανάτου της μητέρας της και ότι η μητέρα της ήταν φανατική γενεαλόγος.

«Η μητέρα μου θα το λάτρευε αυτό», δήλωσε η Reichard. Με ενθουσιασμό τηλεφώνησε στην Galbraith για να της πει ότι τα πορτραίτα της είχαν βρεθεί.

Η Galbraith – η οποία ήταν 21 ετών την εποχή που τραβήχτηκαν οι φωτογραφίες – έμεινε άφωνη.

«Ήμουν άναυδη και συγκινημένη», είπε.

Η Reichard μοιράστηκε τα καλά νέα και με την Poindexter, η οποία έμεινε έκπληκτη που τα στοιχεία συνδέθηκαν μεταξύ τους τόσο γρήγορα.

«Απλώς έμεινα έκθαμβη», δήλωσε η Poindexter.

«Δεν ταίριαζε στην κόρη της»

Η Poindexter είπε στην Galbraith ότι θα έστελνε τα πορτραίτα στο σπίτι της στο San Antonio. Η Galbraith μετακόμισε εκεί το 2017 από την κομητεία Mathews, Va., για να είναι πιο κοντά στην οικογένεια της μετά τον θάνατο του συζύγου της το 2016.

Η Galbraith είχε πολύωρες τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο με την Poindexter όσο και με την Reichard και τους μίλησε για την ιστορία της -συμπεριλαμβανομένων των λεπτομερειών σχετικά με το φόρεμα. Το φόρεμα που φορούσε στις φωτογραφίες σχεδιάστηκε από τον Christian Dior και, παραδόξως, της το χάρισε η μητέρα του πρώην φίλου της.

«Δεν ταίριαζε στην κόρη της», θυμήθηκε η Galbraith, προσθέτοντας ότι η μητέρα, που ζούσε στη Βαλτιμόρη, το πρόσφερε σε εκείνη. «Μου ταίριαζε απόλυτα».

Τα πορτρέτα της Galbraith τραβήχτηκαν από τον Bradford Bachrach, έναν φωτογράφο από τη Washington, ο οποίος πέθανε το 1992. Ο ίδιος και η οικογένεια του φημίζονται για τη φωτογράφηση προσωπικοτήτων και άλλων ανθρώπων υψηλού κύρους, συμπεριλαμβανομένων πολλών προέδρων των ΗΠΑ. Η Galbraith δεν είχε ιδέα ότι ο Bachrach ήταν ένας διάσημος φωτογράφος όταν έπεσε πάνω στο στούντιο του στο Dupont Circle, κοντά στην περιοχή όπου ζούσε.

«Το ντεμοντέ είδος»

Αυτή και ο τότε αρραβωνιαστικός της, William Jack Galbraith Jr., «τρύπωναν» συχνά στο στούντιο.

«Περνούσαμε και βλέπαμε τις φωτογραφίες, και σκέφτηκα ότι κάποια μέρα θα μπορούσε να φωτογραφίσει και εμένα», δήλωσε η Galbraith, η οποία φωτογραφήθηκε από τον Bachrach το 1959, αμέσως μετά την έξοδό της με τον Jack από το δικαστικό μέγαρο του Arlington στις 24 Αυγούστου. Φόρεσε το Dior φόρεμα μόνο για τις φωτογραφίες.

«Μου πήρε ενάμιση χρόνο για να εξοφλήσω τον λογαριασμό», είπε, εξηγώντας ότι δεν περίμενε ότι τα πορτρέτα θα κόστιζαν τόσα χρήματα. «Δεν ήξερα τι έκανα».

Βλέποντας και πάλι τα πορτραίτα «ξύπνησαν υπέροχες, ευτυχισμένες μνήμες», δήλωσε η Galbraith. «Ο σύζυγος μου και εγώ ήμασταν παντρεμένοι για 56 χρόνια και είχαμε έναν πολύ δυνατό, τρυφερό γάμο- το ντεμοντέ είδος».

*Με πληροφορίες από Washington Post | Sydney Page | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Wedding First Dance Surprise – 50s swing style | ΥοuTube | Jana Borisa

Sports in

Κασσελάκης στο TikTok: Η δίαιτα, το «welcome to Leros» και η ερώτηση για τη… Φάρλι

Στο βίντεο, ο Στέφανος Κασσελάκης περιγράφει με χιούμορ τις χαρές αλλά και τα «ζόρια» της «ναυτικής» περιοδείας του, ενώ στέλνει και τα μηνύματά του στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 28 Απριλίου 2024