Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η θλιβερή ανακάλυψη πριν τον γάμο και το μυστικό νυφικό

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η θλιβερή ανακάλυψη πριν τον γάμο και το μυστικό νυφικό

Πώς καταστράφηκε η ημερά του γάμου τους.

Ο γάμος του πρίγκιπα Καρόλου και της Νταϊάνα έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ, επηρέασε τις παγκόσμιες τάσεις της μόδας και παράλληλα έσπασε με πολλούς τρόπους την παράδοση, καθώς η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ υπήρξε η πρώτη Βρετανίδα πολίτης που παντρεύτηκε διάδοχο του βρετανικού θρόνου σε περισσότερα από 300 χρόνια.

Τα πράγματα όμως στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο παραμυθένια. Ο πρίγκιπας Κάρολος ήταν πολύ σκληρός και κυνικός απέναντι στην μέλλουσα σύζυγό του, τη λαίδη Νταϊάνα, η οποία δεν ήταν χαρούμενη ούτε την ημέρα του γάμου τους και εκείνος φρόντισε για αυτό, κάνοντας μια θλιβερή εξομολόγηση.

Αποφάσισε να ενημερώσει τη Νταϊάνα ότι δεν την αγαπούσε και ότι δεν θα την αγαπούσε ποτέ, λίγες ώρες πριν τον γάμο τους. Έτσι απλά για εκείνον αλλά τόσο δύσκολο για την Νταϊάνα καθώς όλο το βάρος  έπεσε στους ώμους της. Η ζωή που είχε φανταστεί μαζί του δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Ο γάμος του ζευγαριού που ήταν καταδικασμένος από την αρχή, έγινε στις 29 Ιουλίου του 1981.

Όσο λαμπερός ήταν ο βασιλικός γάμος άλλο τόσο στην πραγματικότητα ήταν μια θεατρική παράσταση. Αγάπη και έρωτας δεν υπήρχε στο ζευγάρι, ενώ γνώριζαν ότι ποτέ δεν θα ήταν ευτυχισμένοι μαζί.

Κι όμως, κανένας δεν έκανε πίσω, ο μεν Κάρολος γιατί δεν ήθελε να απογοητεύσει τη μητέρα του που ήθελε μια γυναίκα σαν τη Νταϊάνα και όχι σαν την Καμίλα στο πλευρό του διαδόχου του θρόνου, η δε Νταϊάνα ήταν ένα 20χρονο κορίτσι που ήθελε να ζήσει το παραμύθι και ήλπιζε ότι ως δια μαγείας όλα θα αλλάξουν προς το καλύτερο, κάτι που δεν έγινε ποτέ.

Σύμφωνα με το ντοκιμαντέρ «The Diana Interview: Revenge Of A Princess», η Νταϊάνα ήταν «συντετριμμένη» μετά από αυτή την εξομολόγηση.

Το μυστικό νυφικό

Το εμβληματικό νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο διάσημα όλων των εποχών, αλλά δεν ήταν το μοναδικό φόρεμα που έφτιαξαν οι σχεδιαστές της για τη μεγάλη μέρα.

Οι σχεδιαστές του νυφικού, Ελίζαμπεθ και Ντέιβιντ Εμάνουελ, είχαν επίσης ένα δεύτερο εφεδρικό φόρεμα έτοιμο, μόνο σε περίπτωση που κάτι πήγαινε στραβά κατά τη διάρκεια του γάμου της πριγκίπισσας Νταϊάνα και του πρίγκιπα Καρόλου, τον Ιούλιο του 1981.

Το εφεδρικό φόρεμα ήταν παρόμοιο με το φόρεμα που φορούσε η πριγκίπισσα Νταϊάνα στον γάμο της στον καθεδρικό ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο, αλλά ποτέ δεν ολοκληρώθηκε. Δεν είχε δαντέλα και οι σχεδιαστές δεν πρόσθεσαν κεντήματα. «Μόνο τα τρία τέταρτά του ολοκληρώθηκαν, απλώς δεν είχαμε χρόνο να το τελειώσουμε στο σύνολό του», δήλωσε η Εμάνουελ στην Daily Mail το 2017.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν δοκίμασε ποτέ το δεύτερο νυφικό. «Δεν το συζητήσαμε ποτέ», είπε η Ελίζαμπεθ Εμάνουελ στο People το 2011. «Θέλαμε να βεβαιωθούμε ότι είχαμε κάτι εκεί. Ήταν για τη δική μας ηρεμία». Οι λεπτομέρειες του νυφικού της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν τόσο μυστικές, που οι Εμάνουελ δεν μπορούσαν καν να προσλάβουν επιπλέον μοδίστρες.

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024