Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ομάδα κρούσης φύλαγε το περίφημο νυφικό της

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ομάδα κρούσης φύλαγε το περίφημο νυφικό της

«Είχαμε αποθηκευμένο το φόρεμα κάθε βράδυ σε μια μεταλλική καμπίνα η οποία φρουρούνταν από δύο φύλακες»

Το παραμυθένιο φόρεμά της ήταν «top secret» (αυστηρώς απόρρητον) για να μιλήσουμε και με τους ψυχροπολεμικούς, κατασκοπικούς όρους της εποχής.

Μπορεί ο γάμος και η ζωή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα να μην είχε το ευτυχές τέλος που υποσχόταν η αρχή της ιστορίας με παλάτια και βασιλιάδες, ωστόσο όσο διήρκεσε η αχλύ του παραμυθιού, το παιχνίδι παίχτηκε με αυτούς τους όρους.

Αμύθητη πολυτέλεια, μέτρα ασφαλείας υψηλών προσώπων και ό,τι δεν θα μπορούσαν καν να φανταστούν οι… κοινοί θνητοί τότε.

Η γαμήλια φωτογραφία του ζευγαριού

VIP μέτρα ασφαλείας

Το 1981, το έτος που τελέστηκε ο γάμος ανάμεσα στη Νταϊάνα και τον τότε Πρίγκιπα Κάρολο, σίγουρα δεν ήταν συνηθισμένη –εκτός από το επίπεδο εθνικής ασφάλειας- η φύλαξη προσώπων, πολλώ δεν μάλλον η φύλαξη μυστικών αντικειμένων με τέτοιον εντυπωσιακό τρόπο.

Δεν θα μπορούσε να φανταστεί κανείς ότι μια ολόκληρη ομάδα φύλαγε ένα νυφικό, προκειμένου να μην διαρρεύσει –και στον Τύπο-, ενώ χρειάστηκε η λήψη ειδικών μέτρων, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά μέχρι την τέλεση του μυστηρίου που τότε παρακολούθησαν τόσα εκατομμύρια -750 για την ακρίβεια- άνθρωποι από ολόκληρο τον πλανήτη σε 74 χώρες και τηλεοπτικά.

Όσο διήρκεσε η αχλύ του παραμυθιού, το παιχνίδι παίχτηκε με αυτούς τους όρους: αμύθητη πολυτέλεια και μέτρα ασφαλείας υψηλών προσώπων

Το γραμματόσημο που κυκλοφόρησε προς τιμήν του πάλαι ποτέ πριγκιπικού ζεύγους

Επιχείρηση «αυστηρώς απόρρητον» για το νυφικό

Αφού ανακοινώθηκε αρραβώνας και ο επικείμενος γάμος του 32χρονου –μελλοντικού βασιλιά- Κάρολου με την 20χρονη Νταϊάνα, χρειάστηκε να στηθεί ολόκληρη επιχείρηση προστασίας τους νυφικού που προοριζόταν να φορέσει.

Βεβαίως τα μέτρα ασφαλείας αυτά επεκτάθηκαν και στους σχεδιαστές του επίσημου αυτού τελετουργικού ενδύματος, Ελίζαμπεθ και Ντέιβιντ Εμάνουελ. Προηγουμένως η εμφάνιση της Νταϊάνα είχε κάνει αίσθηση με ένα μαύρο φόρεμα, οπότε και τέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος και για τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Το ειδύλλιό τους ξεκίνησε το 1980, οπότε και της έκανε πρόταση γάμου σε ένα ιδιωτικό δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Από τις εκδηλώσεις στη μνήμη της, έμεινε για πάντα στην καρδιά όλων

Καμουφλάζ και μοδιστρικές… προσποιήσεις

Όπως αποκάλυψε αποκλειστικά στο «Hello» η σχεδιάστρια μόδας, μιλώντας πλέον γι’ αυτό το ζήτημα, είπε χαρακτηριστικά: «Μας ζήτησε το νυφικό φόρεμα να μείνει πολύ πολύ μυστικό, κάτι που εμείς κάναμε… Το προσωπικό μας ήταν πολύ εχέμυθο και δεν μίλησε κανείς πουθενά γι’ αυτό».

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Ελίζαμπεθ Εμάνουελ, τα μέτρα ασφαλείας είχαν ως εξής: «Είχαμε αποθηκευμένο το φόρεμα κάθε βράδυ σε μια μεταλλική καμπίνα η οποία φρουρούνταν από δύο φύλακες, τον Τζιμ και τον Μπερτ.

Αυτό σημαίνει ότι κάποιος βρισκόταν 24 ώρες το 24ωρο με το φόρεμα. Βάλαμε παντζούρια σε όλα τα παράθυρά μας και πετούσαμε ψεύτικα χρώματα από κλωστές και κομμάτια υφάσματος στα σκουπίδια μας, καθώς οι άνθρωποι έψαχναν τους κάδους των σκουπιδιών μας.»

Η Νταϊάνα και ο Κάρολος συναντήθηκαν πρώτη φορά το 1977, όταν εκείνη ήταν 16 κι εκείνος 29. Το ειδύλλιό τους ξεκίνησε το 1980, οπότε και της έκανε πρόταση γάμου σε ένα ιδιωτικό δείπνο στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024