Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Γιατί η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν άντεχε τα «άσχημα» κουρέματα;

Γιατί η πριγκίπισσα Νταϊάνα δεν άντεχε τα «άσχημα» κουρέματα;

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με τη βοήθεια μιας χημικού και ενός κομμωτή δημιούργησαν ένα μοναδικό προϊόν ώστε τα μαλλιά της να είναι πάντοτε λαμπερά.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα συνεργάστηκε με χημικό καλλυντικών για να αποφύγει τα «μαλλιά του ελικοπτέρου» με ειδικά φτιαγμένο σπρέι μαλλιών. Τα θρυλικά χτενίσματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα διατηρούνταν στη θέση τους με μια ειδικά σχεδιασμένη λακ, όπως αποκαλύπτει ο χημικός καλλυντικών της αείμνηστης βασίλισσας σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Page Six Style.

«Συνεργάστηκα πολύ στενά μαζί της και με τον κομμωτή της [Richard Dalton] την εποχή εκείνη», λέει η Sheree Ladove Funsch, η οποία ήταν μόλις 20 ετών όταν της ζητήθηκε να αναπτύξει μια συγκεκριμένη φόρμουλα που θα βοηθούσε την Diana να αποφύγει τα «μαλλιά ελικοπτέρου» κατά τη διάρκεια των ταξιδιών της σε όλο τον κόσμο.

«Δεν ήθελε ένα look που να μοιάζει με κράνος»

Nεανική και φινετσάτη εικόνα

Η 57χρονη Ladove Funsch – που σήμερα είναι διευθύνουσα σύμβουλος της LaDove Inc., μιας αυτοκρατορίας προϊόντων ομορφιάς που ιδρύθηκε από την οικογένειά της το 1977 – σημειώνει ότι η Νταϊάνα ήθελε μια λακ που να έχει σταθερό κράτημα και να δείχνει απαλή, ώστε να μην αμαυρώνει τη νεανική και φινετσάτη εικόνα της.

«Δεν ήθελε τίποτα που θα μπορούσε να κάνει τα μαλλιά της να φαίνονται σαν κολλημένα, επειδή ήταν τόσο νέα και πολύ όμορφη», λέει. «Δεν ήθελε ένα look που να μοιάζει με κράνος».

Έτσι, η Ladove Funsch άρχισε να κατασκευάζει αυτό που ίδια, η Diana και ο McKnight αποκαλούσε «Helicopter Hairspray», το οποίο βελτιώθηκε ύστερα από μια σειρά από «δοκιμασίες και αντιξοότητες», όπως εξηγεί η ίδια. Η προσπάθεια της συμπεριλάμβανε πολλά διεθνή ταξίδια – εξερευνώντας πυκνά δάση και εξωτικά μέρη – για να βρει σπάνια υλικά κατάλληλα για ένα προϊόν εγκεκριμένο από την πριγκίπισσα.

Νέα φόρμουλα

«Βρήκαμε τη ρητίνη από ένα δέντρο και έτσι καταφέραμε να δημιουργήσουμε αυτή τη φόρμουλα [για την Diana]», μας λέει η Ladove Funsch.

Photo: REUTERS/Russell Boyce

«Ήμουν κυριολεκτικά «μέσα» στη φόρμουλα, προσπαθώντας να καταλάβω ποιο είναι το σημείο τήξης αυτής της ρητίνης, πώς θα την φτιάξουμε ώστε να μην είναι τόσο κολλώδης και ; Πώς θα την κάνουμε να μην σκληραίνει;», λέει, περιγράφοντας λεπτομερώς την κοπιαστική διαδικασία. «Είναι μια ολόκληρη συνταγή δημιουργίας».

Μέσω τηλεφωνημάτων με την Νταϊάνα και τον Ντάλτον, η Ladove Funsch έμαθε ότι απαιτούνταν μια νέα φόρμουλα λακ για να μπορέσει να αλληλεπιδράσει με ασφάλεια με τις πολύτιμες τιάρες του παλατιού.

«Υπήρχαν δύο προβλήματα. Πρώτα υπήρχε το ελικόπτερο και μετά η τα κοσμήματα. Γιατί φορούσε τιάρα, μιλάμε για κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων δολαρίων στο κεφάλι της», αναφέρει για την απόφαση της να αφαιρέσει από το «Tiara Hairspray» υλικά που θα άφηναν υπολείμματα στα διαμάντια.

Με αγκάλιασε και ήταν κάτι το μαγικό

«Έπρεπε να δημιουργήσουμε μεν κάτι που δεν θα ήταν τόσο έντονο όπως μια λακ, που όμως θα της έδινε λίγη σταθερότητα … δίχως να καταστρέφει τα πολύτιμα κοσμήματα».

Photo: Reuters

Η Ladove Funsch λέει ότι μαζί με την Νταϊάνα δεν είχαν κάνει συζητήσεις για την πώληση της «Λακ για μαλλιά με ελικόπτερο» ή του «φιλικού προς τους πολύτιμους λίθους» αντίστοιχου προϊόντος της στο ευρύ κοινό.

Η Ladove Funsch θυμάται την μια και μοναδική κατ’ ιδίαν συνάντηση της με την Diana στο παλάτι του Kensington σαν να ήταν χθες.

«Ήταν στην Αγγλία και ήταν εκπληκτικό. Με αγκάλιασε και ήταν κάτι το μαγικό. Και δεν υπήρχε Τύπος, οπότε ήταν απλά μια όμορφη στιγμή», αφηγείται φανερά συγκινημένη στη μνήμη της παγκοσμίου φήμης πελάτισσάς της, η οποία βρήκε τραγικό θάνατο σε ηλικία 36 ετών σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1997.

*Με πληροφορίες από: pagesix | Kεντρική φωτογραφία θέματος: REUTERS/Ian Waldie

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024