Τετάρτη 01 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Κέιτ Μίντλετον: Με ποιο τρόπο απέκτησε το δαχτυλίδι αρραβώνων της Νταϊάνας

Κέιτ Μίντλετον: Με ποιο τρόπο απέκτησε το δαχτυλίδι αρραβώνων της Νταϊάνας

Το περιβόητο δαχτυλίδι 18 καρατίων με ζαφείρια και διαμάντια της πριγκίπισσας Νταϊάνα ήταν ένα πολύτιμο κόσμημα της βασιλικής οικογένειας εδώ και δεκαετίες.

Η κομψή πριγκίπισσα Diana λάτρευε τα κοσμήματα. Το μοναδικό ενδυματολογικό της στιλ συμπλήρωναν πολλές φορές οι πολύτιμοι λίθοι. Το περιβοήτο δαχτυλίδι των αρραβώνων της με ένα μπλε ζαφείρι 18 καρατίων ήταν από τα πλέον γνωστά κομμάτια στην συλλογή κοσμημάτων της. Βρισκόταν για δεκαετίες στην βασιλική συλλογή και ο βασιλιάς Κάρολος το χάρισε στην Νταϊάνα το 1981.

Ποιος πήρε το δαχτυλίδι γάμου της Diana μετά τον θάνατο της

Στο ντοκιμαντέρ του Amazon Prime «The Diana Story» ακούμε τον πρώην μπάτλερ της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Πολ Μπάρελ να αποκαλύπτει ότι όταν το 1997 η Νταϊάνα σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα στο Παρίσι οι γιοι της είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν κάποιο από τα κοσμήματα της για να κρατήσουν οι ίδιοι.

Ο πρίγκιπας Χάρι διάλεξε το εντυπωσιακό δαχτυλίδι, ενώ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επέλεξε το ρολόι Cartier, που είχε δοθεί στην Νταϊάνα ως δώρο γενεθλίων από τον πατέρα της.

Oι γάμοι των Ουίλιαμ και Χάρι

Το 2010 ο πρίγκιπας Ουίλιαμ αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην Κέιτ Μίντλετον. Τότε ο πρίγκιπας Χάρι αποφάσισε να του παραχωρήσει το δαχτυλίδι.

«Ο Χάρι είπε στον Ουίλιαμ: Δεν θα ήταν ταιριαστό εάν εκείνη είχε το δαχτυλίδι της μαμάς;», ανέφερε ο ο πρώην μπάτλερ. Και συνέχισε: «Μία μέρα αυτό το δαχτυλίδι θα καθίσει στον θρόνο της Βρετανίας. Ο Χάρι παραχώρησε τον πολύτιμο θησαυρό του, το μοναδικό πράγμα που κράτησε από την μητέρα του. Το έδωσε στον αδερφό του. Αυτό είναι ανιδιοτελές, ευγενικό ακριβώς αυτό που ήταν η Νταϊάνα».

Το 2017 ήρθε η σειρά του πρίγκιπα Χάρι να κάνει πρόταση γάμου στην Μέγκαν Μαρκλ και φυσικά τέθηκε το ζήτημα του δαχτυλιδιού. Ο δούκας του Σάσεξ προτίμησε να πάρει δύο πολύτιμους λίθους από την συλλογή κοσμημάτων της Νταϊάνα και ένα διαμάντι από την Μποτσουάνα και να φτιάξει το δαχτυλίδι της Μαρκλ.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αργότερα ήθελε με το δαχτυλίδι αυτό να κρατήσει την Νταϊάνα κοντά στο ζευγάρι. Το διαμάντι από την Μποτσουάνα επελέγη γιατί συχνά το ζευγάρι έκανε διακοπές στην αφρικανική χώρα.

«Το δαχτυλίδι είναι προφανώς κίτρινο χρυσό γιατί αυτό είναι το αγαπημένο της. Τα μικρά διαμάντια σε κάθε πλευρά είναι από την συλλογή κοσμημάτων της μητέρας μου για να είμαι βέβαιος ότι εκείνη θα είναι μαζί μας σε αυτό το τρελό ταξί που κάνουμε», είπε ο πρίγκιπας Χάρι.

Sports in

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποκλειστικά στο in: «Μπορούμε να περάσουμε την Άστον Βίλα»

Στην συνέντευξή του στο in o «Μέντι» - όπως θέλει να τον αποκαλούν- δηλώνει ότι η ομάδα κατεβαίνει για να κερδίσει όλους τους αγώνες, ακόμη και την Άστον Βίλα. Μιλά για τα πέναλτι που δεν βλέπει, τον Τζολάκη, για τα παιδικά του χρόνια, το αγαπημένο του σύστημα και το VAR.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 01 Μαϊου 2024