Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Η ιστορία πίσω από το εμβληματικό πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο

Μια εμβληματική στιγμή για την ιστορία της βρετανικής μόδας αλλά πιθανότατα και της ζωής της πριγκίπισσας Νταϊάνα- Πωλήθηκε έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων

Όταν η λαίδη Νταϊάνα Σπένσερ ανακοίνωσε τον αρραβώνα της με τον μελλοντικό βασιλιά Κάρολο Γ’ το 1981, τίποτα δεν προμήνυε ότι επρόκειτο να γίνει πρότυπο μόδας, και όχι μόνο, μίας ολόκληρης γενιάς.

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα πρωτοσέλιδα των περιοδικών και των εφημερίδων ως φίλη του τότε πρίγκιπα της Ουαλίας, χιλιάδες γυναίκες έσπευσαν να αντιγράψουν τις ενδυματολογικές της επιλογές.

Οι φωτογραφίες με το πουλόβερ προκάλεσαν φρενίτιδα στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα με μία εντυπωσιακή τουαλέτα

Έκτοτε η γκαρνταρόμπα της άρχισε να αναβαθμίζεται σταδιακά με τη βοήθεια μιας ομάδας συντακτών της βρετανικής Vogue, και μέχρι το καλοκαίρι η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αναλάβει το λανσάρισμα των παστέλ χρωμάτων και αστραφτερών φορεμάτων με μοντέρνα μοτίβα.

Το 1981 κάτι ασυνήθιστο συνέβη. Τα κεντρικά γραφεία της Warm and Wonderful, ενός βρετανικού brand  που ιδρύθηκε από τη Sally Muir και την Joanna Osborne άρχισε να δέχεται εκατοντάδες γράμματα.

Σε μια έξοδό της στις 6 Ιουνίου του ίδιου έτους, η πριγκίπισσα Νταϊάνα φόρεσε ένα πουλόβερ της Warm and Wonderful, κατακόκκινο το οποίο απεικόνιζε λευκά πρόβατα ανάμεσα στα οποία υπήρχε μονάχα ένα μαύρο. Οι φωτογραφίες της Νταϊάνα με το εμβληματικό πουλόβερ εμφανίστηκαν στις εφημερίδες τις επόμενες ημέρες προκαλώντας φρενίτιδα στο γυναικείο καταναλωτικό κοινό που θα έδινε τα πάντα για να το αποκτήσει.

Οι Muir και  Osborne έμαθαν ότι το δημιούργημά τους επιλέχθηκε από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, όταν την είδα στο εξώφυλλο μίας κυριακάτικης εφημερίδας.

«Η επιρροή της ήταν εντυπωσιακή σχεδόν αμέσως μετά, οδηγώντας σε αύξηση των πωλήσεων και στην αναγνώριση της μικρής μας εταιρείας από το κοινό, κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες» δήλωσαν οι δυο τους.

Η πρώτη εμφάνιση της Νταϊάνα με το θρυλικό πουλόβερ

Οι δύο γυναίκες κατακλύστηκαν από παραγγελίες μέσω αλληλογραφίας, με την παράδοσή τους να ολοκληρώνεται έπειτα από μήνες, καθώς το πουλόβερ ήταν πλεκτό στο χέρι.

Μία ημέρα έλαβαν και ένα γράμμα από το Παλάτι του Μπάκιγχαμ με ένα επείγον αίτημα: η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε χαλάσει το πουλόβερ και ήλπιζε να αποκτήσει ένα καινούριο. Η Muir και η Osborne φυσικά έχοντας απέραντη ευγνωμοσύνη στο πρόσωπο της πριγκίπισσας τής έστειλαν το συντομότερο δυνατό ένα καινούργιο πουλόβερ, το οποίο εκείνη θα φορούσε αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια.

Η δημοπρασία έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων

Πρόσφατα το δίδυμο έψαχνε για ένα παλιό σχέδιο σε μια σοφίτα και ανακάλυψε σε ένα μικρό κουτί το αρχικό πουλόβερ της Νταϊάνα.

«Κρυμμένο δίπλα σε ένα βαμβακερό κάλυμμα κρεβατιού ήταν το αυθεντικό κόκκινο πουλόβερ με τα πρόβατα της Νταϊάνα από το 1981», δήλωσαν οι Muri και Osborne. «Τώρα, σχεδόν τέσσερις δεκαετίες αργότερα, αυτό το μοναδικό στο είδος του πουλόβερ είναι έτοιμο να φτάσει στα χέρια ενός τυχερού συλλέκτη» είπαν.

Η Warm & Wonderful σταμάτησε να παράγει το πουλόβερ το 1994, αλλά αργότερα επανακυκλοφόρησε το σχέδιο το 2020 μέσω μιας συνεργασίας με τον Jack Carlson των Rowing Blazers.

«Η επιρροή της ήταν εντυπωσιακή κάτι για το οποίο θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες»

Την ίδια χρονιά, ένα αντίγραφο φορέθηκε από την ηθοποιό Έμα Κόριν στην τέταρτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς «The Crown».

Στις 31 Αυγούστου 2023 το αρχικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα μπήκε σε δημοπρασία και στις 7 Σεπτεμβρίου εκτέθηκε στον οίκο Sotheby’s της Νέας Υόρκης, μέχρι που σήμερα, Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πωλήθηκε έναντι 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το αρχικό πουλόβερ της πριγκίπισσας Νταϊάνα που δημοπρατήθηκε

Η αγορά των προσωπικών αντικειμένων της πριγκίπισσας Νταϊάνα έχει εκτοξευθεί μετά τον θάνατό της, τον Ιανουάριο του 1997. Η Κιμ Καρντάσιαν είναι ένα από τα διάσημα πρόσωπα που έχει αγοράσει αντικείμενα της Νταϊάνα. Εκτιμάται πως έχει ξοδέψει πάνω από 200.000 δολάρια.

«Βασιλικό αουτσάιντερ»

Δεκαετίες μετά τον τραγικό θάνατό της, η ύπαρξη του μαύρου προβάτου ανάμεσα στα δεκάδες λευκά επάνω στο θρυλικό πουλόβερ είναι αδύνατο να μην συγκριθεί με τη δήλωση της ίδιας ότι ένιωθε σαν «βασιλικό αουτσάιντερ».

Ωστόσο μέχρι και σήμερα παραμένει άγνωστη η αφορμή αγοράς του ρούχου από την ίδια. Το 2020 ωστόσο, οι Muir και Osborne δήλωσαν στο New Yorker πως μάλλον της δόθηκε ως δώρο από άγνωστο πρόσωπο.

Sports in

Άποντος ο Σλούκας στην Euroleague για πρώτη φορά μετά το 2019

Δεν έβαλε ούτε πόντο για πρώτη φορά μετά τις 30 Οκτωβρίου 2019 σε ένα Φενερμπαχτσέ – Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024