Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε όχι στη Vogue

Όταν η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε όχι στη Vogue

Η αρνητική απάντηση στη Vogue από την πριγκίπισσα Νταϊάνα. Με ευγένεια και αισθητό το βρετανικό χιούμορ.

Ήταν ένα περίπου χρόνο πριν από τον θάνατό της. 17 Ιουνίου 1996. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αρνηθεί την πρόταση να γίνει Guest Editor στη Vogue.

Η δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν Μαρκλ, ήταν περήφανη που θα υπηρετούσε ως Guest Editor στη Vogue το 2019. Η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε προσκληθείαπό τη Vogue δύο τουλάχιστον δεκαετίες νωρίτερα.

Η άλλοτε επικεφαλής της Vogue αποκάλυψε ότι απέρριψε με τον πιο ευγενικό τρόπο την πρόταση. «Μακάρι να είχε συμφωνήσει να γίνει guest editor της Vogue», σημειώνει η Alexandra Shulman.

Ήταν πριν από λίγες ώρες που μοιράστηκε την επιστολή που της είχε στείλει η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

«Είχα ξεχάσει εντελώς την πιο γοητευτική επιστολή απόρριψης. Την ανακάλυψα σήμερα», ήταν το σχόλιο που συνόδευε μια φωτογραφία από το γράμμα της Νταϊάνα.

Η επιστολή της Νταϊάνα

«Σε ευχαριστώ τόσο πολύ για την πρόσκληση να συμμετάσχω ως Guest Editor στη χριστουγεννιάτικη έκδοση της βρετανικής Vogue», σημειώνει η πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Αισθανόταν εξαιρετικά ευγνώμων, όπως σημείωνε, που της έγινε μια τέτοια πρόταση. «Δεν θα μπορούσα ποτέ να μιμηθώ τη μαεστρία σας σε αυτή τη δουλειά. Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερο (για όλους!) να αρνηθώ», σημείωνε χαρακτηριστικά η αδικοχαμένη πριγκίπισσα Νταϊάνα.

Στο κλείσιμο της επιστολής ευχαρίστησε και πάλι την Alexandra Shulman, κάνοντας λόγο για γενναία απόφαση να της κάνει μια τέτοια πρόταση.

Η δημοπρασία του εμβληματικού φορέματος

Ήταν λίγο καιρό νωρίτερα που ένα από τα εμβληματικά φορέματα της πριγκίπισσας Νταϊάνα αποφασίστηκε να δημοπρατηθεί από τον οίκο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη.

Το εντυπωσιακό βελούδινο φόρεμα είχε φορέσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα για ένα επίσημο βασιλικό πορτραίτο το 1991. Αλλά και στην τελευταία της επίσημη φωτογράφηση για ένα προσωπικό αφιέρωμα στο Vanity Fair το 1997. Λίγο μόνο πριν από τον τραγικό θάνατό της.

Σχεδιασμένο από τον Victor Edelstein, το στράπλες φόρεμα με φούστα σε σχήμα τουλίπας, είχε πωληθεί τελευταία φορά το 1997 έναντι 24.150 δολαρίων.

Ήταν κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής βραδιάς του οίκου Christie’s με 79 φορέματα που είχε δωρίσει η πριγκίπισσα Νταϊάνα. Οι πωλήσεις τότε είχαν αγγίξει τα 3,25 εκατομμύρια δολάρια. Σκοπός ήταν η ενίσχυση οργανώσεων για το AIDS και τον καρκίνο. Ανάμεσά τους και το νοσοκομείο Royal Marsden στο οποίο είχε υπηρετήσει ως πρόεδρος για οκτώ χρόνια.

Η τελευταία φωτογράφηση

Στο αφιέρωμα του Vanity Fair, με τον Mario Testino να φωτογραφίζει την πριγκίπισσα Νταϊάνα, το περιοδικό είχε εστιάσει στη δημοπρασία. Χαρακτήριζε την απόφαση να πουλήσει τα φορέματά της «ένα ισχυρό σύμβολο της μεταβαλλόμενης ζωής της».

Ήταν μετά το διαζύγιό της από τον τότε πρίγκιπα Κάρολο. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είχε αποφασίσει να αλλάξει τα πάντα. Εκείνη ήταν πιο εγκρατής από τους συντάκτες όταν συζήτησε την απόφασή της. «Είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που άλλοι μπορούν τώρα να μοιραστούν τη χαρά που είχα εγώ όταν τα φορούσα».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024