Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ζευγάρι γυρίζει τον κόσμο και σχεδιάζει την «τέλεια φωτογραφία» 

Ζευγάρι γυρίζει τον κόσμο και σχεδιάζει την «τέλεια φωτογραφία» 

Χρηματοδοτούν τις περιπέτειές τους μέσω της δημιουργίας περιεχομένου, blogging και φωτογραφίας,

Ζευγάρι που λατρεύει τα ταξίδια έβαλε στόχο να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο και να επισφραγίσει τις στιγμές βγάζοντας «τέλειες φωτογραφίες». Ο Ντανιέλε Ζίτο και η Φέντε Σούπιταλ Τερόν έχουν επισκεφθεί μέχρι σήμερα 75 χώρες και ισχυρίζονται πώς το αγαπημένο τους σημείο βρίσκεται στην Υεμένη.

Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 2017 ενώ εργάζονταν σε ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο διέσχιζε τον Ατλαντικό από τα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας μέχρι το Μαϊάμι. Ωστόσο, το 2021, αποφάσισαν να κάνουν τον γύρο του κόσμου μόνοι τους.

Μέχρι στιγμής έχουν επισκεφθεί 75 χώρες και δημοσιεύουν εκπληκτικά στιγμιότυπα στο λογαριασμό τους στο Instagram. Όσο για τον λόγο που φωτογραφίζουν τα ταξίδια τους; Όπως λένε: «Αγαπάμε τη φωτογραφία και πάντα είχαμε και οι δύο ένα πάθος για να αποτυπώνουμε αναμνήσεις για τον εαυτό μας».

Η «τέλεια» λήψη

Κάνουν, βέβαια τα πάντα για να πετύχουν την τέλεια λήψη, κουβαλώντας μαζί τους ένα «μεγάλο σακίδιο» φωτογραφικού εξοπλισμού, το οποίο περιλαμβάνει μια φωτογραφική μηχανή με διάφορους φακούς και ένα drone. Παράλληλα, «σχεδιάζουν ακόμη και το ντύσιμό τους, ώστε να ταιριάζει με την ατμόσφαιρα και τα χρώματα του προορισμού» όπως λένε.

Το αγαπημένο τους μέρος

Το αγαπημένο τους μέρος; Ένα νησί στην Υεμένη που ονομάζεται Σοκότρα. Γιατί; Όπως δήλωσαν στην Daily Mail: «Ο ουρανός είναι πάντα γεμάτος αστέρια, τα νερά είναι κρυστάλλινα και υπάρχουν μοναδικά τοπία που δεν μπορείς να βρεις αλλού».

Όσο για τους αγαπημένους τους ευρωπαϊκούς προορισμούς, ξεχωρίζουν την Ισλανδία, τη Νορβηγία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Ο λόγος; Όπως λένε: «Όλα αυτά τα μέρη έχουν εξαιρετικά φιλικούς ανθρώπους, νόστιμο φαγητό και απίστευτα τοπία». Σχετικά με τους αμερικανικούς προορισμούς, «αγαπούν πραγματικά» την Αργεντινή, το Ελ Σαλβαδόρ και το Περού.

Βέβαια, υπάρχει και μία χώρα που δεν τους έχει εντυπωσιάσει και συγκεκριμένα το Μαρόκο. Εξήγησαν: «Είναι υπερτιμημένο. Έχει διαφημιστεί πάρα πολύ, αλλά η αλήθεια είναι πως είναι γελοία υπερτιμημένο και δεν είναι τόσο ελκυστικός προορισμός κατά τη γνώμη μας».

Ομοίως, το Μαρακές είναι ένας ακόμη προορισμός από τον οποίο εξαπατήθηκαν. Εξήγησαν: «Είναι μια πόλη που είναι πολύ χαοτική, και δυστυχώς πολλοί προσπάθησαν να μας εξαπατήσουν, κάτι για το οποίο δεν μιλούν πολλοί άνθρωποι όταν ωραιοποιούν το Μαρακές».

Οι άτυχες στιγμές

Ωστόσο, υπάρχουν και δύσκολες στιγμές, όπως η βλάβη του αυτοκινήτου τους στο Μεξικό και την κλοπή του φωτογραφικού τους εξοπλισμού στο Εκουαδόρ. Όσο για τη δουλειά τους, όπως λένε: «Συχνά είναι περισσότερη από ό,τι η διασκέδαση και πρέπει να κάνουμε πολλές θυσίες».

Πλέον είναι σε θέση να χρηματοδοτούν τις περιπέτειές τους μέσω της δημιουργίας περιεχομένου, του blogging και της φωτογραφίας, όμως τα δύο πρώτα χρόνια τα πέρασαν με τις αποταμιεύσεις τους, κάνοντας παράλληλες δουλειές και περιορίζοντας τα έξοδα διαβίωσής τους. Υπήρξαν μέρες που κοιμήθηκαν σε ένα αυτοκίνητο, μοιράστηκαν το κρεβάτι και ζούσαν με μπάρες πρωτεΐνης».

Όπως εξήγησαν: «Τα ιστολόγια και η δημιουργία περιεχομένου δεν είναι επιτυχία εν μία νυκτί, και μας πήρε δύο χρόνια μέχρι να αρχίσουμε να βγάζουμε πραγματικό εισόδημα. Είναι πιο δύσκολο από οποιαδήποτε άλλη δουλειά έχουμε κάνει, αλλά σίγουρα μπορεί να γίνει από οποιονδήποτε βάλει το μυαλό του σε αυτό».

Sports in

Η αποστολή του Ολυμπιακού για Λαμία: Χωρίς Κάρμο, Ορτέγκα και Γιόβετιτς (pic)

Έμειναν εκτός για να ξεκουραστούν ενόψει του ημιτελικού με την Άστον Βίλα, όπως επίσης και ο Ντόι με τον Ιμπόρα – Αναλυτικά η αποστολή για το ματς με Λαμία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024