Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Επιτέλους, η επιστήμη μίλησε: Γιατί πεινάμε συνέχεια και γιατί δεν χορταίνουμε να τρώμε;

Επιτέλους, η επιστήμη μίλησε: Γιατί πεινάμε συνέχεια και γιατί δεν χορταίνουμε να τρώμε;

Πώς μπορούμε να διορθώσουμε τις κακές συνήθειες; - Ένας διατροφολόγος εξηγεί

Πόσο συχνά συμβαίνει να τρώει κανείς και μετά από λίγο να πεινάει ξανά, χωρίς προφανή λόγο; Η απάντηση είναι μία: Πολύ συχνά και πολλοί από εμάς!

Αυτό τον γρίφο που βασανίζει δεκαετίες ολόκληρες το ανθρώπινο είδος -αν όχι αιώνες- ήρθε επιτέλους η επιστήμη να τον λύσει. Οι λόγοι είναι τρεις, απλοί και γνωστοί σε όλους, αλλά συνηθίζουμε να τους παραβλέπουμε, με αποτέλεσμα να καταφεύγουμε στην κατανάλωση μεγάλων και συχνών ποσοτήτων τροφής.

Και μετά μας βασανίζει η απορία του «γιατί δεν χωράω στο τζιν;».

Οι 3 λόγοι

Ο διατροφολόγος Rob Hobson παραθέτει τα τρία πιο συχνά λάθη που κάνει ο άνθρωπος, με αποτέλεσμα να μην χορταίνει και να θέλει να τρώει συνέχεια, παρότι τσίμπησε κάτι πριν από λίγο…

1. Αποφυγή ζωικών προϊόντων

Οι γιατροί προτείνουν ότι πάντα πρέπει να υπάρχει «πράσινο» στο φαγητό, ενώ οι vegan αρέσκονται να διαφημίζουν τον υγιεινό τρόπο ζωής τους.

Εντούτοις, η αποφυγή ζωικών προϊόντων δεν κάνει καλό, επειδή ο οργανισμός δεν λαμβάνει τις απαραίτητες πρωτεΐνες που χρειάζεται για την παραγωγή ενέργειας.

Έτσι, είτε πρέπει να μπει περισσότερο ζαμπόν ή γάλα στη διατροφή, είτε άλλα φυτικά τρόφιμα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως αμύγδαλα, φακές και μπρόκολο.

2. Σνακ

Η κατανάλωση σνακ μπορεί να φαντάζει σωτήρια μερικές φορές, όμως το συγκεκριμένο είδους φαγητού είναι σχεδιασμένο να προσφέρει πολύ ενέργεια για σύντομο χρονικό διάστημα.

«Αυτές οι τροφές απλώς προσθέτουν επιπλέον θερμίδες στη διατροφή όταν δεν χρειάζεται. Αυτοί οι υδατάνθρακες που απορροφώνται άμεσα από τον οργανισμό τονίζουν οδηγούν και σε απότομη πτώση του σακχάρου στο αίμα και αυτό μπορεί να εντείνει το αίσθημα πείνας, που θα δημιουργήσει έναν φαύλο κύκλο «φαγητού-πείνας»», αναφέρει ο Rob Hobson.

Προτείνει λοιπόν ως υποκατάστατα των σνακ, τροφές όπως δημητριακά ολικής αλέσεως ή φρούτα.

3. Ποιότητα και διάρκεια ύπνου

Η σωστή διατροφή είναι ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί η πείνα, όμως χρειάζεται και ο σωστός ύπνος, γιατί μειώνει τα επίπεδα γκρελίνης, ορμόνης που διεγείρει την όρεξη.

Έτσι, αν κάποιος κοιμάται ποιοτικά και όσες ώρες χρειάζονται για να ξεκουραστεί ο οργανισμός του, θα δει αισθητή βελτίωση στο αίσθημα της πείνας του.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024