Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Agility: Ένα κυνάθλημα, που σας φέρνει πιο κοντά με τον σκύλο σας

Agility: Ένα κυνάθλημα, που σας φέρνει πιο κοντά με τον σκύλο σας

Ζήστε παρέα με τον σκύλο σας το συναρπαστικό κυναθλήμα agility. Τι προσφέρει στον ιδιοκτήτη/κηδεμόνα και στον σκύλο του

Θέλετε να κρατήσετε αμείωτο το ενδιαφέρον του σκύλου σας και να σας ακολουθεί με μεγάλη προθυμία σε κάθε σας βήμα;

Αν ναι, τότε μπορείτε να ζήσετε παρέα την εμπειρία του agility.

Ένα άθλημα ταχύτητας και ευκινησίας. Σκύλος και ιδιοκτήτης/κηδεμόνας καλούνται να κάνουν μια διαδρομή. Την υποδεικνύει ο χειριστής, δηλαδή ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας του σκύλου. Έτσι, σκύλος και ιδιοκτήτης/κηδεμόνας γίνονται ομάδα.

Ένα άθλημα, όπου ο χειριστής, ο ιδιοκτήτης/κηδεμόνας, τρέχει και ο ίδιος, καθοδηγεί και εμψυχώνει τον σκύλο του, βρίσκεται πάντα στο επόμενο εμπόδιο και διασκεδάζει παρέα με τον σκύλο του.

Τι είναι το agility;

«Το agility είναι ένα κυνάθλημα ταχύτητας και ευκινησίας. Ο χειριστής καλείται να γίνει ομάδα με τον σκύλο του και να τον καθοδηγήσει σωστά, έτσι ώστε να φέρει εις πέρας μία προκαθορισμένη διαδρομή εμποδίων. Και μάλιστα, στον καλύτερο δυνατό χρόνο και με τα λιγότερα δυνατά λάθη. Μια διαδρομή που κάθε φορά είναι διαφορετική», εξηγεί η κυρία Άννα Κουνέλη, εκπαιδεύτρια σκύλων/προπονήτρια agility.

Στην Ελλάδα το agility, όπως λέει, εμφανίστηκε το 2013, ενώ στο εξωτερικό υπάρχει δεκαετίες. Είναι μία εποικοδομητική και δημιουργική ενασχόληση, που έχει ως στόχο τη διατήρηση της καλής φυσικής κατάστασης του σκύλου και την εκτόνωσή του. Τόσο της σωματικής, όσο και της νοητικής. Παράλληλα, ενδυναμώνει τον δεσμό μεταξύ ιδιοκτήτη και σκύλου.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων agility, ο σκύλος μαθαίνει να χρησιμοποιεί το μυαλό του, αποκτά δεξιότητες, που συμβάλουν θετικά στην καθημερινότητα του

Το agility είναι για όλα τα σκυλάκια, ανεξαρτήτως μεγέθους, ηλικίας και ράτσας

«Φυσικά, είναι και μία πολύ καλή μορφή άθλησης για τον ίδιο τον χειριστή, καθώς χρειάζεται να τρέξει και αυτός! Μάλιστα, διοργανώνονται αγώνες διαφόρων μορφών.

Κατά τη διάρκεια των προπονήσεων agility, ο σκύλος μαθαίνει να χρησιμοποιεί το μυαλό του με τρόπο που ούτε εμείς φανταζόμαστε. Αποκτά δεξιότητες, που μπορούν να συμβάλουν θετικά στην καθημερινότητα του, καθώς ενισχύεται η σχέση και η επικοινωνία του με τον χειριστή. Αποτελεί μία από τις πιο όμορφες δραστηριότητες, που ιδιοκτήτης και σκύλος μοιράζονται και διασκεδάζουν παρέα», επισημαίνει η κα Κουνέλη.

Μπορούν όλα τα σκυλάκια να ασχοληθούν με το agility;

Διευκρινίζει ότι, το agility είναι για όλα τα σκυλάκια, ανεξαρτήτως μεγέθους, ηλικίας και ράτσας. Αυτό είναι και το κύριο χαρακτηριστικό που το καθιστά τόσο δημοφιλές άθλημα καθώς είναι για όλους! Οι σκύλοι μαθαίνουν και επιβραβεύονται συνεχώς!

Η κυρία Άννα Κουνέλη, εκπαιδεύτρια σκύλων/προπονήτρια agility. Photo: pet photo.gr

«Δεν υπάρχει όριο στο πότε μπορεί να ξεκινήσει ένας σκύλος να κάνει agility. Με βάση το ύψος του καθενός χωρίζονται σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες. Για τους πιο ανταγωνιστικούς ιδιοκτήτες διοργανώνονται και αγώνες! Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας υπάρχει μεγάλη ανάπτυξη του αθλήματος. Και έχουν υπάρξει τεράστιες επιτυχίες σε παγκόσμιο επίπεδο!», ενημερώνει η κα Κουνέλη.

Και καταλήγει: « Μην περιορίζεστε σε δύο απλές βόλτες των 30 λεπτών την ημέρα, όταν μπορείτε να προσφέρετε στον τετράποδο σύντροφό σας μία γεμάτη και αθλητική ζωή!».

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024